Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη| «Θέλουν να με φάνε»

Share on:

Γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν βροχή σε βενζινάδικο στην Περαία της Θεσσαλονίκης.

Το πρατήριο όπως φαίνεται ανοίκει στον πρόεδρο των βενζινοπωλών Θέμη Κιουρτζή.

Από τα πλάνα του κλειστού κυκλώματος των καμερών προκύπτει πως ήταν ένας ο δράστης, και πως πυροβόλησε τουλάχιστον επτά φορές κατά του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου των βενζινοπωλών της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή. Ο δράστης δεν πλησίασε για να κλέψει κάτι. Ήθελε όπως φαίνεται να στείλει ένα «μήνυμα» με τους πυροβολισμούς και απομακρύνθηκε πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί. Ευτυχώς από την επίθεση δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Την επίθεση αντιλήφθηκε ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών της Θεσσαλονίκης και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.  Αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο του βενζινάδικου ένα όπλο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλάζνικοφ.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά, έχω γίνει στόχος»

Στα τζάμια μπορούσε κανείς εύκολα να διακρίνει τα σημάδια από τους πυροβολισμούς. «Γάζωσαν το κατάστημα», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Κιουρτζή, καθώς και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει επίθεση στο κατάστημά του.

«Θέλουν να με φάνε» είπε και εκτίμησε ότι έχει γίνει στόχος κυκλώματος. «Έχω γίνει στόχος πολλά χρόνια. Δυστυχώς για τον κλάδο και τους πολίτες, η Πολιτεία διαχρονικά απέχει των καθηκόντων της και πρέπει επιτέλους να δούμε ποιος φταίνε και γιατί δεν γίνεται αυτό που πρέπει και χάνουν τα λεφτά τους. Το λαθρεμπόριο έχει ξεπεράσει τα 500 εκατ. Για το νούμερο αυτό κόπηκαν συντάξεις κάποτε. Είναι όσο ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και θα μπορούσε κάλλιστα ο Έλληνας πολίτης να ελαφρυνθεί από τους ειδικούς φόρους που τον βαραίνουν» τόνισε στην πρωινή συνέντευξη της ΕΡΤ.

Στην συνέχεια, μιλώντας ανοιχτά ανέφερε: «Ενώ οι νόμοι ψηφίζονται, με ευθύνη της Πολιτείας δεν εκδίδονται οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και οι νόμου παραμένουν ανενεργοί. Γίνεται εσκεμμένα και θα πρέπει να αποδείξουν όλοι αυτοί, που δεν κάνουν το καθήκον τους, ότι δεν το κάνουν εκ προθέσεως».

Η ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει την επίθεση

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων καταδικάζει την επίθεση επισημαίνοντας ότι 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση εκφοβισμού το πρατήριο του Θέμη Κιουρτζή, ο οποίος έχει καταγγείλει πολλές φορές τα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων –είναι όμως άλλη μία φορά που οι δράστες διέφυγαν ανενόχλητοι» ανέφερε η ΠΟΠΕΚ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης  και εκφοβισμού, στέκεται αλληλέγγυο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και την άμεση αποκάλυψη και τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης. Σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν υπάρχει θέση για συμμορίες και οργανωμένη εγκληματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Πηγή: ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE