Καίγονται σπίτια στο Λουτράκι | Εκκενώθηκαν σπίτια, κατασκήνωση και γηροκομείο (vid)

Share on:

Καίγονται τα πρώτα σπίτια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Πυκνό σύννεφο καπνού έχει «σκεπάσει» τα πάντα, την ώρα που αρκετοί κάτοικοι κατευθύνονται προς την Εθνική Οδό. Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ, από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με την φωτιά στο Λουτράκι, όπως δήλωσε στο Open ο Γιώργος Γκιόνης, Δήμαρχος Λουτρακίου.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Εκκενώσαμε την κατασκήνωση, είναι ασφαλή όλα τα παιδιά, μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, να γνωρίζουν οι γονείς να μην ανησυχούνε. Δεν υπάρχουν τηλέφωνα. Έχουν κλείσει οι τηλεφωνικές γραμμές», είπε ο κ. Γκιόνης και σημείωσε πως: 

«Αδειάζουμε τώρα και ένα κέντρο αποκατάστασης. Βγάζουμε ανήμπορους ανθρώπους από τα σπίτια, προσπαθούμε να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια»

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καλλιθέα.

Εκκενώνεται προληπτικά η κατασκήνωση Sportcamp.

Tα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο Κλειστο Γυμναστήριο Γαλανόπουλος.

Πηγή: korinthostv.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE