Πρόκλησή Φιντάν | Αποκαλεί συμπατριώτες τους μουσουλμάνους σε Θράκη και Δωδεκάνησα

Share on:

Για μια ακόμη φορά, γίνεται ξεκάθαρο ότι τα παζάρια στα Ελληνοτουρκικά για τις ΝΑΤΟικής κοπής διευθετήσεις, γίνονται με όλες τις αξιώσεις της Άγκυρας στο τραπέζι. Αυτή την φορά, ήταν η σειρά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, να επαναφέρει τα ύπαρξης τουρκικής εθνικής μειονότητας, όχι μόνο στην Θράκη, αλλά και στα Δωδεκάνησα!

«Συνεχίζουμε με κάθε ευκαιρία να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας που διαμένουν στη Δυτική Θράκη και στα Δωδεκάνησα», είπε ο Χακάν Φιντάν, μιλώντας σήμερα στην τουρκική Βουλή.

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά είπε ότι η πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν συνιστά επιβεβαίωση της πρόθεσης της Τουρκίας να προχωρήσουν οι σχέσεις «με ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο, στη βάση μιας θετικής ατζέντας», ενώ για το Κυπριακό επανέλαβε τις τουρκικές διχοτομικές θέσεις για λύση «με βάση τις πραγματικότητες στο νησί», λέγοντας: «Αν δεν υπάρχει ίσο κυριαρχικό καθεστώς και των δύο πλευρών δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ τους». Πρόσθεσε ότι (θα συνεχίσουμε) «αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και την ανάπτυξη των σχέσεών της με άλλες χώρες».

Αναφορές έκανε και στα Βαλκάνια, λέγοντας ότι «θα διατηρήσουμε τους ακλόνητους δεσμούς και την παρουσία μας», ενώ προανήγγειλε και άμεση επαναλειτουργία του τουρκικού γενικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης.

(Με πληροφορίες από «Αnadolu»)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE