Πόλεμος στο Ισραήλ | Τρόμος πάνω από τα ευρωπαϊκά γήπεδα | Φόβος για νέο Μπατακλάν |

Share on:

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην δυτική Ευρώπη για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, οι ποδοσφαιριστές με τις αναρτήσεις τους ρίχνουν νερό στο μύλο των φανατικών μουσουλμάνων, ο Μπενζεμά κατηγορείται για δυο δολοφονίες, ενώ δεν έγινε τυχαία η επιλογή να σκοτώσουν δυο Σουηδούς στις Βρυξέλλες

Οκτώ χρόνια μετά το μακελειό στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου 130 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS, η δολοφονία δυο Σουηδών φιλάθλων στο Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από τον αγώνα Βελγίου – Σουηδίας, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εισέρχεται και πάλι σε κατάσταση τρόμου. Μήπως, εξ αιτίας του πολέμου στο Ισραήλ, οι μουσουλμάνοι φονταμεταλιστές επιχειρήσουν και πάλι να πλημμυρίσουν με αίμα την Ευρώπη και ειδικά τα γήπεδα όπου ευνοούν τέτοιες επιθέσεις.

Δεν είναι τυχαίο που από τις σφαίρες του φανατικού μουσουλμάνου έπεσαν νεκροί Σουηδοί. Εδώ και δυο – τρία χρόνια στην Σουηδία οι μετανάστες προκαλούν διαρκή προβλήματα στην σουηδική κοινωνία, με γκέτο ακόμα και στο κέντρο της Στοκχόλμης. Είχαν γίνει δεκτοί με ουμανιστικά κριτήρια στο έδαφος της Σουηδίας από έναν λαό που δεν ήξερε καν τι σημαίνει κίνδυνος, αλλά οι καιροί άλλαξαν.

Γι αυτό και σε όλα τα γήπεδα της δυτικής Ευρώπης, σήμερα και αύριο, ο φόβος παικτών και θεατών θα πλανάται πάνω τους. Μήπως; Ο Σαλά Αμπνετσλάμ, που το 2015 συνελήφθηκε έξω από το «Σταντ ντε Φρανς» κι ενώ μέσα παιζόταν το φιλικό Γαλλίας – Γερμανίας, στην δίκη του είπε ότι σκέφτηκες να τινάξει μια κερκίδα στον αέρα για να δει το αίμα να ρέει, αλλά το μετάνιωσε. Ήπιε έναν καφέ και ηρέμησε. «Δεν έφταιγαν τόσοι αθώοι να πεθάνουν». Αυτός το είπε. Ένας άλλος θα μπορούσε να μην το πει.

Τότε, δεν υπήρχε πόλεμος στο Ισραήλ, ούτε μακελειό στο νοσοκομείο τη Γάζας. Σήμερα, ο Αμπντεσλάμ πιθανότατα να μην είχε καμία συστολή να τινάξει μια κερκίδα στον αέρα. Αναβολή, πάντως, της αγωνιστικής θα σήμαινε αυτόματα μία άνευ όρων παράδοση στους τρομοκράτες, οπότε το σενάριο απορρίφθηκε.

Το δε μεγάλο ερώτημα προέκυψε στην Γερμανία, που θα φιλοξενήσει το Euro 2024 το προσεχές καλοκαίρι. Τι θα γίνει σε ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα τώρα; Γύρω από τέτοια διοργάνωση κινούνται δις ευρώ. Από εισιτήρια, διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες κλπ. Η διοργάνωση θα κινδυνεύσει με κατάρρευση, είτε τελικά γίνει ή όχι. Διότι ουδείς θα διακινδυνεύει την παρουσία του στην κερκίδα.

Το όλο σκηνικό του τρόμου που δημιουργείται σε όλα τα γήπεδα της δυτικής Ευρώπης, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν κι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, με αναρτήσεις τους στα social media. Ο Καρίμ Μπενζεμά, φανατικός μουσουλμάνος τάχθηκε υπέρ των Παλαιστινίων και ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι είναι μέλος τη «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» που στην Γαλλία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση. Ο Μπενζεμά απάντησε με μηνύσεις.

«Ο Μπενζεμά είναι «που@@@ς γιος» πόσταρε ο Ισραηλινός γκολκίπερ Αουάτ σε πέντε γλώσσες. Ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, στις εκλογές του 2022, Ερίκ Ζεμούρ, από τηλεοράσεως, συνέδεσε τον επιθετικό της Αλ Ιτιχάντ με τις δολοφονίες των καθηγητών Ντομινίκ Μπερνάρ και Σάμιουελ Πάτι!

Η Μπάγερν κάλεσε σε απολογία τον Μαρικνό παίκτη της Ελ Μαζραουϊ, για ποστάρισμα υπέρ των Παλαιστινίων. Η Νις στην Γαλλία έδιωξε τον Αλγερινό Γιουσούφ Ατάλ και ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για τα εμπρηστικά σχόλια στο tweeter. Η γερμανική Μάιντζ απομάκρυνε τον αλγερινής καταγωγής Ολλανδό Ελ Γκάζι για θέσεις υπέρ της Χαμάς κι ότι «το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία».

Η Τότεναμ κάλεσε σε απολογία τον Ισραηλινό Μανόρ Σόλομον που στα social media κατηγόρησε την Τζιχάντ για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας. Στην Τουρκία, δυο πρώην «αστέρες» της μπάλας, ο Αρντά Τουράν και ο Μεσούτ Οζίλ επιτέθηκαν με σφοδρότητα στο Ισραήλ. Αναμενόμενο, όταν κι οι δυο ατύπως ανήκουν στο κόμμα του Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: political.gr

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE