Πόλεμος στην Ουκρανία | Σε οχυρό στο ανατολικό μέτωπο ο Ζελένσκι

Share on:

Στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, βρέθηκε σήμερα (03/10) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις περιοχές Κουπιάνσκ και Λιμάν, που ήταν πρόσφατα στόχοι επίθεσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

«Σήμερα επισκεπτόμαστε ταξιαρχίες μας που διεξάγουν αποστολές μάχης σε μια από τις έντονες ζώνες, το Κουπιάνσκ και το Λιμάν», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Telegram. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μάλιστα, δημοσίευσε υλικό στο οποίο φαίνεται ο ίδιος μαζί με στρατιώτες μέσα σε οχυρωμένο καταφύγιο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι «συζήτησε την επιχειρησιακή κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τα τρέχοντα θέματα και τις ανάγκες με διοικητές ταξιαρχιών και στρατιώτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο, ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν μια αργή αντεπίθεση στο ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας, αλλά στον τομέα του Κουπιάνσκ, τα ρωσικά στρατεύματα είναι αυτά που επιτίθενται.

Τον Αύγουστο, οι ουκρανικές αρχές κάλεσαν τον πληθυσμό που ζει κοντά στο Κουπιάνσκ να εκκενώσει αυτές τις περιοχές. Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός τόνισε ότι φοβάται νέες ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή.

Ο Ζελένσκι έχει επισκεφθεί το μέτωπο πολλές φορές από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, και κυρίως το Μπαχμούτ, όπου γίνεται η μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου.


Share on:

Τελευταία Νέα


Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE