Πόλεμος | Νετανιάχου: “Θα πληρώσουν το μεγάλο λάθος τους” | Θετική για συνομιλίες η Χαμάς (vid)

Share on:

Νέο διάγγελμα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο (7/10).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ήταν «μόνον η αρχή» και πρόσθεσε ότι οι Αρχές κάνουν «τα πάντα για τους Ισραηλινούς που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα». 

Επίσης, ο Νετανιάχου κάλεσε ακόμη μια φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχηματίσουν «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», υπενθυμίζοντας τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967). 

Χαρακτηρίζοντας την ενότητα «ύψιστο καθήκον», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε πως «ο λαός είναι ενωμένος και οι ηγέτες πρέπει επίσης να είναι ενωμένοι». «Καλώ τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να συγκροτήσουμε άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας», τόνισε ο Νετανιάχου.

 Οι θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ αντικατοπτρίζουν εκείνες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επισήμανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, περιγράφοντας εκτελέσεις γυναικόπαιδων σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

 Νετανιάχου: Ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ποια είναι η Χαμάς. Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει. Η Χαμάς είναι Ισλαμικό Κράτος. Και θα τη νικήσουμε όπως ο πεφωτισμένος κόσμος νίκησε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτός ο απαίσιος εχθρός ήθελε πόλεμο και πόλεμο θα έχει», διεμήνυσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διαβεβαίωσε, επίσης, πως όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα συνειδητοποιήσουν πως «ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ». «Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει για πολλές γενιές», υποστήριξε.

Καταλήγοντας, διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας «Yedioth Ahronoth» («Ynet») ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη σοβαρή απειλή από τη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως αρκετοί ένοπλοι Παλαιστίνιοι βρίσκονται εντός Ισραήλ. 

Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

 «Αυτό που θα ζήσει η Χαμάς θα είναι δύσκολο και τρομερό (…) Θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου σε υψηλόβαθμους τοπικούς αξιωματούχους στο νότιο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός διέταξε τη Δευτέρα (9/10) «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

 «Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας, αλλά δεν είναι παρά μόνον η αρχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης. Μάλιστα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Θα τους νικήσουμε με δύναμη, πολλή δύναμη».

 Ισραήλ: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την αντιπολίτευση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Μια μεγάλη προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας γίνεται στο Ισραήλ, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο (7/10), σύμφωνα με έναν υπουργό της κυβέρνησης που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα Λικούντ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

 Όπως ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα (9/10) ο υπουργός Πολιτισμού, Μίκι Ζοχάρ, στο ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας σε συνεργασία με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης «εντός των επόμενων ωρών».

Ο Νετανιάχου ανέβασε βίντεο από αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου έκανε μια ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter), με την οποία ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ ξεκινά την αντεπίθεσή του. Σε βίντεο φαίνονται οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του στη Γάζα.

Μάλιστα, συνόδευσε την ανάρτηση αυτή με το εξής μήνυμα: «Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα κερδίσει».

 Αξιωματούχος της Χαμάς: «Είμαστε ανοικτοί σε συνομιλίες για εκεχειρία, πετύχαμε τον στόχο μας»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς, η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της». 

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ δήλωσε στο Al Jazeera, σε τηλεφωνική συνέντευξη που αναμεταδίδει το Reuters, ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και σε «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή εκεχειρία.

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE