Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς | Την Αίγυπτο επισκέπτεται σήμερα ο ηγέτης της Χαμάς -Συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός

Share on:

Ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, πρόκειται να βρεθεί σήμερα στην Αίγυπτο και θα έχει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και ανταλλαγή Παλαιστινίων αιχμαλώτων με το Ισραήλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ισλαμιστικού κινήματος.

Ο Χανίγιε θα ταξιδέψει από το Κατάρ, επικεφαλής , επικεφαλής μιας «υψηλού επιπέδου» αντιπροσωπείας της Χαμάς.Στην Αίγυπτο θα συνομιλήσει με τον αρχηγό των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών, Αμπάς Καμέλ, σχετικά με τον τερματισμό της επιθετικότητας και του πολέμου, προκειμένου να προετοιμαστεί συμφωνία για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων και το τέλος της πολιορκίας που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας». είπε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Αίγυπτος και το Κατάρ βοήθησαν στη διαμεσολάβηση μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου, κατά την οποία 80 Ισραηλινοί κρατούμενοι όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας ανταλλάχθηκαν με 240 Παλαιστίνιους που φυλακίστηκαν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την πηγή της Χαμάς, οι συνομιλίες στην Αίγυπτο θα επικεντρωθούν στην «παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας και την επιστροφή των εκτοπισμένων στις πόλεις και τα χωριά τους στο βορρά».

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ismail Haniyeh στην Αίγυπτο από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από αυτή της 9ης Νοεμβρίου.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη μεταξύ του Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας εξωτερικών του Ισραήλ, και του πρωθυπουργού του Κατάρ Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Τάνι, για να συζητήσουν μια δεύτερη εκεχειρία για την απελευθέρωση του ομήρους.

“Μόλις στείλαμε τον επικεφαλής της Μοσάντ δύο φορές στην Ευρώπη για να προωθήσουμε μια διαδικασία για την απελευθέρωση των ομήρων μας. Δεν θα φεισθώ προσπάθειας για αυτό το θέμα και καθήκον μας είναι να τους φέρουμε όλους πίσω”, επιβεβαίωσε. Το βράδυ της Τρίτης Ισραηλινός Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ υποδέχτηκε οικογένειες ομήρων.

Πηγή: Agerpres.ro


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE