Πιερρακάκης | Θα εξεταστεί το πλαίσιο χρήσης κινητών στα σχολεία

Share on:

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε ότι θα εξεταστεί το πλαίσιο χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία.
«Είναι ένα θέμα που σίγουρα πρέπει να εξετάσουμε και θα εξετάσουμε, δηλαδή το πλαίσιο χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο STAR, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Υπάρχει απαγόρευση, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να δούμε ακριβώς το πλαίσιο των συνεπειών», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι επανέρχεται στο πλαίσιο συνεπειών η πενθήμερη αποβολή, όπως υπήρχε παλιά, αλλάζει το καθεστώς σε ό,τι αφορά τις απουσίες και σε ό,τι αφορά τους θύτες του bullying θα πρέπει να μπορούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον ευκολότερα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο», αλλά συμπλήρωσε «δεν είμαστε στο σημείο που παραλάβαμε το 2019».

«Η αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου είναι επιχειρησιακά αναγκαίο. Η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει περάσει», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι οι πρυτάνεις πρέπει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει ο νόμος, προκειμένου να «τηρηθεί πλήρως το πλαίσιο της νομιμότητας στα πανεπιστήμια».

Απαγορεύτηκαν τα κινητά σε γυμνάσιο του Ηρακλείου

Αφορμή για τη δήλωση του Κυριάκου Πιερρακάκη αποτέλεσε η είδηση πως τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύθηκαν στο 6ο γυμνάσιο του Ηρακλείου.

Με επιστολή του προς τους γονείς, ο διευθυντής Μιχάλης Σφυράκης, τους ενημέρωσε ότι δεν επιτρέπεται οι μαθητές να έχουν στην κατοχή τους κινητά στο σχολείο, κάτι που προβλέπει η νομοθεσία.

«Αυτό που έχουμε δει είναι μία σημαντική εξάρτηση των παιδιών, σε σημείο να μην μπορούν να το αποχωριστούν για ολόκληρη διδακτική ώρα. Και είχαμε σε κάποιες περιπτώσεις- μεμονωμένες βέβαια- το παιδί να παθαίνει μέχρι και σαν κρίση πανικού που θα αποχωριστεί το κινητό του για τις επόμενες ώρες», δήλωσε στον Alpha ο Μιχάλης Σφυράκης, εξηγώντας την απόφαση.

Πηγή : dnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE