Πέντε εκδηλώσεις στην Αθήνα για να περάσεις τέλεια το Σαββατοκύριακο που έρχεται

Share on:

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μάρτη πλησιάζει και μαζί με τον πολύ καλό καιρό φέρνει μαζί του και μια πληθώρα επιλογών για να απολαύσουμε στην Αθήνα.

Εγκαίνια για το project «World x.11» στο Παγκράτι

Το World X11, το νέο street food μαγαζί με τον αυτόματο πωλητή burger, στην οδό Αρχελάου στο Παγκράτι, διοργανώνει μια βραδιά με burger και negroni για να σας υποδεχτεί στον νέο του κόσμο.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00, θα βρείτε στον κατάλογο τις έξι διαφορετικές επιλογές burger καθώς και δροσερά negroni για να τα συνοδεύσεις.

Την βραδιά θα συμπληρώσει η μουσική με live sets από atsou, Korrila, Bolek & Lolek και Nik – J στον κάτω χώρο του μαγαζιού.

Το World X11 είναι ένα διαφορετικό μπεργκεράδικο, χωρίς συμβατικό ταμείο, μόνο με ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού και credit card. Πρόκειται για έναν αυτόματο πωλητή με burgers, κυματιστές πατάτες, δωρεάν Pepsi refill και τυχερά μπλε μπαλάκια. Μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου όσο βρίσκεσαι στο κατάστημα σκανάροντας τον QR κωδικό ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος (καφετέρια, σπίτι κλπ). Όποιον τρόπο και να επιλέξεις να είσαι έτοιμος για μια βόλτα στην οδό Αρχελάου για να παραλάβεις την παραγγελία σου, καθώς δεν παρέχεται η υπηρεσία delivery. Τα arcade παιχνίδια που βρίσκονται στον χώρο θα δώσουν στην αναμονή σου μια ευχάριστη νότα, προσφέροντας ατέλειωτα δωρεάν games.

Ραντεβού το Σάββατο 30 Μαρτίου στο World X11Αρχελάου 14 στο Παγκράτι, για burgers, negroni, μουσική και δώρα!

Δωρεάν έκθεση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει από τις 29 Μαρτίου έως τις 26 Μαΐου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, την έκθεση «Λάμπρος Ορφανός- Έλλη Μουρέλου Ορφανού: Η Γοητεία του Μέτρου», σε επιμέλεια Κάλλης Πετροχείλου, Κώστα Νικάκη και Στέιση Βεντούρα.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, η οποία υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ανήκουν στις συλλογές της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Μέσα από 100 και πλέον έργα ζωγραφικής, σχέδια, ψηφιδωτά και χαρακτικά ο επισκέπτης θα γνωρίσει δύο καλλιτέχνες που έκαναν τέχνη την καθημερινότητά τους. Στο έργο τους καταγράφουν τις οπτικές εμπειρίες και τις προσωπικές εικαστικές εξερευνήσεις τους, δίνοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που εκτείνεται σχεδόν εξήντα χρόνια.

Καθοριστική για την καλλιτεχνική τους πορεία υπήρξε η παραμονή τους στο Παρίσι, που τους έδωσε τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τα ρεύματα της εποχής και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με άλλους ομότεχνούς τους.

Με τη συνδρομή του αρχιτέκτονα Μίνωα Ορφανού, γιο των δύο καλλιτεχνών, η έκθεση αξιοποιεί το αρχείο προφορικής μαρτυρίας- την άυλη πολιτιστική κληρονομιά- το οποίο δημιουργεί μια παράλληλη ηχητική διαδρομή στις ενότητες της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για ενήλικο κοινό και οικογένειες, που θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω αξιοποίηση, μελέτη, διάλογο, αναστοχασμό και ψυχαγωγία του υλικού που παρουσιάζεται

POLKAR LIVE AT GAGARIN205

Ένα λαϊκό rockstar υπερθέαμα.

Η υπερμπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε χαμό στις Αθηναϊκές νύχτες επί 10 συναπτά έτη, έρχεται επιτέλους στο GAGARIN ύστερα από λαϊκή απαίτηση για 1 μοναδική συναυλία αυτό το Σάββατο, στις 30.3.24!

Θα ακουστούν: Καψουροτράγουδα, χάλκινα σε παροξυσμό, τσίτα μπόμπα σουξεδάκια, εξωφρενικά ρεφρέν, πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα και αβάσταχτες ερωτικές ιστορίες χωρίς έλεος.

Θα εμφανιστούν: Λυσσασμένοι fans, τύποι στο τυχαίο, τζαμπατζήδες που ξέρουν κάποιον στην πόρτα, χορεύτριες, οι ανερχόμενοι N- Cheezed, o Θεός ο ίδιος.

Dress Code: Στρας απαραιτήτως.

Στην παράσταση πετιούνται γυναικεία εσώρουχα στον αέρα κατα την διάρκεια της συναυλίας. Πετιέται και ένα αντρικό βρακί για λόγους πολιτικής ορθότητας.

Προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήρια σας 

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα

Το Beyond Borders – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του, 25/8-1/9/2024 στο Καστελλόριζο, στο μεταξύ όμως το μακρινό Καστελλόριζο έρχεται στην Αθήνα! Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2024 τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του 8ου Beyond Borders θα προβληθούν στον φιλόξενο χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Στρατηγικός Εταίρος του Beyond Borders είναι η ΔΕΗ, στηρίζοντας ενεργά τις τέχνες και τον πολιτισμό, όλους και όσα μας οδηγούν στο μέλλον, ένα μέλλον καλύτερο, όπου τον πρώτο λόγο έχει ο πολιτισμός.

Με προβολές ταινιών, Q&As και masterclasses οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες απ’ όλον τον κόσμο που ξεχώρισαν τον περασμένο Αύγουστο για τον τρόπο που καταπιάνονται με τις λιγότερο γνωστές πτυχές της Ιστορίας, για την κοινωνική τους ευαισθησία, την πρωτοτυπία της ιδέας και την καλλιτεχνική τους αξία.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) σε συνεργασία με την γαλλική Ecrans des Mondes.

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πρόγραμμα προβολών και masterclasses:

Παρασκευή 29 Μαρτίου

16:30-17:15 Masterclass MichelNoll «Πέρα από τη Φαντασία»
18:00-18:30 Έναρξη δράσης / καλωσόρισμα
18:30-19:17 Scenes with my Father της Biserka Suran, 47΄
19:17-19:25 Διάλλειμα
19:25-20:50 Audrey Napanagka της Penelope McDonald, 84΄
20:50-21:00 Διάλλειμα
21:00-21:15 Ξύπνησα 18 της Βέρας Ιόνας Παπαδοπούλου, 13΄(Ακολουθεί Q&Aμε τη σκηνοθέτρια)

Σάββατο 30 Μαρτίου

16:00-18.00 Masterclass Jordan Paterson «Εξερευνώντας τη μετανάστευση μέσω του φακού»
18:00-18:40 Φύλλα Καπνού των Στάθη Γαλαζούλα & Ελίζας Καβαλαράκη, 39΄
18:40-19:00 Q&A με τους σκηνοθέτες
19:00-20:00 The Hidden Children of Colonization του Dominique Regueme, 58΄
20:00-20:10 Διάλλειμα
20:10-20:40 Bitter September της Σοφίας Φαραντάτου, 26΄

Κυριακή 31 Μαρτίου

18:00-18:20 Will you look at me? του Shuli Huang, 20΄
18:20-19:55 A Tale of Four Minorities του Devid Deri, 95΄
19:55-20:05 Διάλλειμα
20:05-20:15 Scars της Alex Anna, 10΄
20:15 Κλείσιμο δράσης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε με το Φεστιβάλ στη διεύθυνση [email protected]

Athensmagazine.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE