Πειραιάς | Σενάριο για τους “Ροζ Πάνθηρες” πίσω από το ριφιφί στο ανταλλακτήριο χρυσού

Share on:

Με έναν μικρό θησαυρό φαίνεται ότι έφυγαν από το ανταλλακτήριο χρυσού στον Πειραιά οι άγνωστοι, οι οποίοι, από τον τρόπο που έδρασαν, φάνηκε ότι γνώριζαν πού και πώς να χτυπήσουν.

Το ριφιφί θυμίζει αρκετά τον τρόπο δράσης μελών της διεθνούς συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», με τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής να μην αποκλείουν, προς το παρόν, εμπλοκή ασύλληπτων κακοποιών της συγκεκριμένης ομάδας.

Πειραιάς: Το χρονικό του ριφιφί

Η κινηματογραφική διάρρηξη έγινε κατά τη διάρκεια των εορτών. Οι δράστες μπήκαν από ένα εργοτάξιο και αφού αρχικά εισέβαλαν στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας, εν συνεχεία άνοιξαν με μηχανήματα τρύπα στον τοίχο του ανταλλακτηρίου.

Προηγουμένως, φρόντισαν να κόψουν τα κεντρικά καλώδια διαδικτύου και τηλεφωνίας του οικοδομικού τετραγώνου προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και ανενόχλητοι, αφού παραβίασαν τη μεσοτοιχία, πήγαν κατευθείαν στο χρηματοκιβώτιο.

Με οξυγονοκόλληση και άλλα εργαλεία κατάφεραν να ανοίξουν το μεγάλο χρηματοκιβώτιο, από το οποίο φαίνεται πως αφαίρεσαν ράβδους χρυσού, χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

Ο “μικρός θησαυρός”

Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έναν «μικρό θησαυρό». Κλιμάκιο της Σήμανσης ερεύνησε τον χώρο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ αναζητήθηκε και υλικό από κάμερες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων. Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν καλά τι έκαναν.Είναι ξεκάθαρα επαγγελματίες, αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια μαρτυρία από κατοίκους της περιοχής για τυχόν ύποπτες κινήσεις, δίνοντας έτσι βαρύτητα στη διερεύνηση του υλικού από κάμερες ασφαλείας.Η πρώτη εκτίμηση είναι πως οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο.

Πηγή: parapolitika.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE