Παύλος Πολάκης | Προς αποχή από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Share on:

Eσωκομματικό ζητημα φαίνεται πως προκύπτει στον ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ο Παύλος Πολάκης προτίθεται να απέχει από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια κόντρα στην επίσημη «κομματική γραμμή».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs ο βουλευτής Χανίων φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πλέον στην Κουμουνδούρου εξετάζονται οι κυρώσεις, με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής του. Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης στην χθεσινή του εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναφέρει το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας για το επίμαχο νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για συνέπειες για όσους βουλευτές δεν το υπερψηφίσουν.

Επιβεβαιώνεται έτσι, το ρεπορτάζ του tvxs, σύμφωνα με το οποίο, ο Κρητικός βουλευτής προσανατολιζόταν – μέχρι αργά χθες το βράδυ – να ακολουθήσει τον δρόμο της αποχής ενώ παρόμοιες σκέψεις πραγματοποιούσαν και οι Νίνα Κασιμάτη – Βασίλης Κόκκαλης. Αντίθετα, η Αθηνά Λινού φαίνεται να έχει άρει τις ενστάσεις της.

Ως γνωστόν, ο Παύλος Πολάκης έχει εκφράσει ενστάσεις έναντι της ρύθμισης επικαλούμενος τη δυσκολία του να την εξηγήσει σε χωριά της Κρήτης με…υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.

Κατόπιν της στάσης που φαίνευαι ότι θα ακολουθήσει ο κ. Πολάκης τίθεται σε κίνδυνο – μετά τη διπλή διάσπαση – η συνοχή της, ήδη, συρρικνωμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μένει, ωστόσο, να καθοριστεί αν ο κ. Κασσελάκης σχεδιάζει την διαγραφή των απείθαρχων ή κάποιου άλλου είδους κυρώσεις, όπως αφαίρεση αρμοδιοτήτων.

Ο Παύλος Πολάκης είναι συντονιστής των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και η Νίνα Κασιμάτη έχει την ευθύνη στον Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με πληροφορίες της tvxs.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE