ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-4 | Super League 2… pass | Εξάδα η Λαμία

Share on:

Βίοι αντίθετοι στα πρώτα λεπτά

Καταιγιστικό από άποψη θεάματος ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς άνηκε στην Λαμία στο 8′, όπου ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά από την σέντρα του Καρλίτος αλλά δεν βρήκε στόχο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Νούνιες βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Αθανασίου, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε τον κίνδυνο, με τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια της φάσης να κερδίζουν πέναλτι μετά από ανατροπή του Καραχάλιου στον Μαρτίνεθ.

Η αρχική υπόδειξη από τον Φωτιά ήταν για φάουλ εκτός περιοχής, όμως μετά από έλεγχο της φάσης μέσω VAR δόθηκε πέναλτι. Ο Καρλίτος ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Αθανασίου μάντεψε σωστά και απέκρουσε, βγαίνοντας νικητής για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά.

Παρόλα αυτά, η Λαμία δεν πτοήθηκε, αύξησε την επιθετικότητα της και επιβραβεύτηκε δις! Αρχικά, στο 20ο λεπτό ο Καρλίτος πήρε το αίμα του πίσω, καθώς μετά από γέμισμα στην περιοχή, βρέθηκε ολομόναχος στα δεξιά και με ένα εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ!

Δύο λεπτά μετά, σκυτάλη ανέλαβε ο Αμαράλ, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα στην αριστερή πτέρυγα και με μία εντυπωσιακή ενέργεια βρήκε τον χώρο να επιχειρήσει έναν «κεραυνό» όπου αιφνιδίασε τον Αθανασίου και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

Το σοκ «ξύπνησε» τον ΠΑΣ

Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, που μέχρι τότε ήταν… απλός θεατής του αγώνα, βελτίωσε την εικόνα του, κυκλοφορόντας αισθητά καλύτερα την μπάλα, ενώ από την άλλη οι Φθιωτοί υποχώρησαν σε χαμηλότερα μέτρα, υιοθετώντας έναν πιο παθητικό ρόλο.

Αύτη η συμπεριφορά των ομάδων, ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό του αγώνα, με τους Γιαννιώτες να φθάνουν με ευκολία στην περιοχή του Κοσέλεφ και να προειδοποιούν σε δύο περιπτώσεις με τις προσπάθειες των Κόντε και Σόρια στο 37′ και στο 39′ αντίστοιχα, όπου αμφότερες βρήκαν την απάντηση του Μολδαβού τερματοφύλακα.

Όμως, στο 41′ οι γηπεδούχοι ανταμείφθηκαν για την επιμονή τους. Ο Σόρια δοκίμασε ένα σουτ από τα δεξιά, η μπάλα έμεινε ζωντανή μετά από την απόκρουση του Κοσέλεφ και ο Κόντε σκόραρε με κεφαλιά από κοντά, δίνοντας το σύνθημα για αντεπίθεση!

Με φόρα από την μείωση του σκορ, ο ΠΑΣ έφθασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν στο 45′ ο Εραμούσπε δοκίμασε την τύχη του από μακριά, η μπάλα βρήκε στο κορμί του Στάνκο, αλλάζοντας πορεία, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από την απόκρουση του Κοσέλεφ.

Η επανάληψη επιφύλασσε ανάλογο θέαμα με εκείνο του «γεμάτου» πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν με την ίδια διάθεση για να φέρουν στα ίσα το ματς. Οι Κόντε και Παμλίδης ήταν αυτοί που επανήλθαν με ορμή από τα αποδυτήρια και απείλησαν αλλά οι προσπάθειες τους βρήκαν το «στοπ» του Κοσέλεφ.

Από ήρωας σε μοιραίος ο Αθανασίου

Στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΣ στο 57′, η Λαμία κέρδισε νέο πέναλτι. Ο Καρλίτος αψήφησε την οδηγία του Λεωνίδα Βόκολου για διαφορετικό εκτελεστή και πήρε την ευθύνη, όμως ο Αθανασίου τον νίκησε εκ νέου, κερδίζοντας την αποθέωση των συμπαικτών του!

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, το σκηνικό για τον Έλληνα τερματοφύλακα άλλαξε. Μετά από σέντρα στην καρδιά της περιοχής, βγήκε για να απομακρύνει τον κίνδυνο, όμως δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Τσιλούλη που έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα στην κενή εστία!

Ψυχολογικό άδειασμα και το κερασάκι στην τούρτα από τον Τσιλούλη

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι Γιαννιώτες φαίνεται πως έμειναν από ψυχικές δυνάμεις, με την Λαμία να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της, με τον Τσιλούλη να πετυχαίνει δεύτερο γκολ στο 81′. Η εξαιρετική κάθετη του Τόσιτς, έβγαλε μόνο του τον Έλληνα επιθετικό και εκείνος ολοκλήρωσε με όμορφο τελείωμα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια (46’ Λεό), Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος (67’ Ριένστρα), Τζίνο, Ροσέρο (67΄Ντεμίρ), Τούτου , Παμλίδης (82’ Τζίμας), Κόντε (82’ Μπάλαν)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τσανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ (82’ Κορνέζος), Νούνιες, Στάνκο, Σλίβκα (76’ Σίντκλεϊ), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (82’ Τσούκαλος), Καρλίτος (64’ Τόσιτς)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE