ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1 | Δίκαιη νίκη – άδικη ήττα | Έχασε το άχαστο ο Παμλίδης (vid)

Share on:

O Στίβεν Τσούμπερ «καθάρισε» για την ΑΕΚ στα Γιάννινα, καθώς με γκολ που πέτυχε μόλις στο 7΄ η Ένωση κυριάρχησε 0-1.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα μπήκε συγκεντρωμένο, με εξαιρετικό πρέσινγκ ψηλά και κυκλοφορία. Οι πρώτες «προειδοποιήσεις» της ΑΕΚ καταγράφηκαν με Σιμάνσκι (2′) και Ελίασον (4′), για να έρθει το γκολ στο 7′: Τρομερή συνεργασία για την «Ένωση», με τον Σιντιμπέ να περνά στον Ελίασον, εκείνος με τη μία στον Πινέδα, τελικός αποδέκτης ο Τσούμπερ που κοντρόλαρε στην περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα στην απέναντι γωνία για το 0-1.

Η «Ένωση» συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, δημιουργώντας και νέα στιγμή στο 9′, με τη σέντρα του Σιντιμπέ και την κεφαλιά του Μάνταλου.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικός με τον ΠΑΣ να ψάξει την κόντρα, βρίσκοντας μάλιστα τις στιγμές του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, στο 10′ οι γηπεδούχοι είχαν τρομερή ευκαιρία και δοκάρι. Σε πρώτο χρόνο ο Στάνκοβιτς έβαλε τρομερό «στοπ» στον Μπάλαν, σε δεύτερο ο Παμλίδης πήρε το «ριμπάουντ» και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο οριζόντια δοκάρι.

Νέες προσπάθειες για την ΑΕΚ, με σουτ εκτός περιοχής από Γκατσίνοβιτς (12′) και Πινέδα (16′). Ένα πραγματικά καταιγιστικό πρώτο εικοσάλεπτο για τους νταμπλούχους Ελλάδος, οι οποίοι πατούσαν στην περιοχή του ΠΑΣ σχεδόν όποτε και όπως ήθελαν. Σε μια τέτοια στιγμή, στο 24′, οι Τσούμπερ και Μάνταλος έκρυψαν την μπάλα, με μόνο κέρδος τους όμως το κόρνερ.

Για να φτάσουμε στο 26′, όταν η ΑΕΚ… ισοφάρισε στα δοκάρια με τρομερή διπλή ευκαιρία: Εξαιρετική σέντρα του Μοχαμάντι από αριστερά, ο Τσούμπερ σε πρώτο χρόνο έπιασε  κεφαλιά, με την μπάλα μετά την απόκρουση του Κλέιμαν να βρίσκει στο δοκάρι, να επιστρέφει στον Ελβετό άσο που από κοντινή απόσταση σούταρε άουτ.

Το σουτ του Τζίμα στο 27′ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Στάνκοβιτς, ο οποίος στο 30′ έδειξε εκ νέου τα αντανακλαστικά του με εξαιρετική επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ροσέρο. Ακόμα μία σπουδαία διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, στο 31′ με Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-1 και την «Ένωση» -που είχε 13(5) τελικές έναντι 4(2) του ΠΑΣ- να μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από το εύρος του σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με τον ίδιο τρόπο και στο δεύτερο μέρος, με τον Ελίασον να απελευθερώνεται ωραία στο 47′ και να απειλεί, δίχως όμως να βρει εστία. Όπως συνέβη και στο 52′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ από εξαιρετικό σημείο.

Το παιχνίδι, όπως και στο φινάλε του πρώτου μέρους, εξελισσόταν πλέον σε πιο αργό τέμπο. Η ΑΕΚ ήλεγχε τον ρυθμό, βρίσκοντας στιγμές με Γκατσίνοβιτς (64′) και τη διπλή με Σιμάνσκι-Γκατσίνοβιτς στο 68′.

Η πρώτη τελική για τον ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 71′, με την κεφαλιά του νεοειλθόντα Λεό να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75′ ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή, με τους Άμραμπατ, Πισάρο, Πόνσε και Γαλανόπουλο να μπαίνουν αντί των Ελίασον, Μάνταλου, Τσούμπερ και Πινέδα αντίστοιχα. Mετά το 85′ ο Στάικος ρίσκαρε βάζοντας τον Κόντε αντί του Ροσέρο παίζοντας, πλέον, με δύο επιθετικούς. Το 0-1 παρέμενε και εν τέλει έμελλε να μην αλλάξει παρότι στο τέλος ο ΠΑΣ προσπάθησε κυρίως με στατικές φάσεις να απειλήσει την εστία της Ένωσης, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Καλή η διαιτησία του Διαμαντόπουλου σε ματς, όπου δεν υπήρχε, πάντως, κάποια δύσκολη φάση.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν – Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίμας (66′ Λεό) – Παμλίδης, Μπάλαν (66′ Γκάρο), Ροσέρο (85′ Κόντε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (82′ Μήτογλου), Μοχαμάντι – Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (75′ Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ (75′ Πόνσε), Μάνταλος (75′ Πισάρο).

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE