ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0 | Νέα τριάρα ο δικέφαλος | Πάει φορτσάτος με τον Παναθηναϊκό

Share on:

Ο ΠΑΟΚ, μετά τα διπλά σε Ελσίνκι (2-3) και Γιάννινα (1-3), επικράτησε 3-0 υποδεχόμενος τον Βόλο στην Τούμπα στο πλαίσιο της εμβόλιμης (6ης) αγωνιστικής της Stoiximan Super League και πάει στη Λεωφόρο με την ψυχολογία στα ύψη.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε νικηφόρα και, έχοντας 13 βαθμούς, στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Από την άλλη, ο Βόλος -που μετά το παιχνίδι ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην πόλη του λόγω της κακοκαιρίας- έμεινε με δύο πόντους και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (οι Ατρόμητος και Παναιτωλικός οι άλλες δύο ομάδες που δεν έχουν ακόμη «τρίποντο»).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πολύ γρήγορα άρχισε να κυριαρχεί, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Τάισον (δύο ασίστ και τεράστια συμβολή στην κυκλοφορία). Οι Κουλιεράκης (39′), Μουργκ (45’+1′) και Σαμάτα (55′) τα γκολ, με τον Τανζανό φορ να σημειώνει το πρώτο του με τη φανέλα των Θεσσαλονικιών. Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου είχε και δύο δοκάρια (24′ Σβαμπ, 28′ Σάστρε), ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17(10) τελικές έναντι 4(2) των αντιπάλων της.

Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν την πρώτη φάση του αγώνα μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με σουτ του Μαχαίρα έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Κοτάρσκι και έκτοτε… σίγησαν στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία, πηγαίνοντας το ματς στο τέμπο του, αναγκάζοντας την ομάδα της Μαγνησίας να περιοριστεί στα αμυντικά της καθήκοντα, δοκιμάζοντας διαρκώς τα αντανακλαστικά του Παπαδόπουλου.

Σαμάτα και Σβαμπ άνοιξαν τον χορό των ευκαιριών για τους γηπεδούχους στο 11΄ με διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αν και ο Αυστριακός είδε την τύχη να του γυρνά την πλάτη στο 24′. Ο Αντρίγια επιχείρησε την σέντρα, με τον Σβαμπ να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου αντίπαλου πορτιέρε και ο Τσιγγάρας σε απόσταση αναπνοής κατάφερε να αστοχήσει.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν, διατήρησαν το πόδι στο… γκάζι αλλά από τα πόδια του Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Σάστρε (σ.σ. επανεμφάνιση στην αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ μετά από 123 ημέρες) και ο Ισπανός είδε το σουτ του να σταματά στο δοκάρι του Παπαδόπουλου!

Μετά από δύο δοκάρια και κυριαρχία για 39 λεπτά, ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ από στατική φάση. Ο εξαιρετικός και πάλι Τάισον ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και ο Κουλιεράκης «κάρφωσε» τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Βόλου, ανοίγοντας το σκορ για τους ασπρόμαυρους (1-0), μετά κι από έλεγχο VAR.

Το 1-0 όμως φάνταζε «φτωχό» μπροστά στον ορεξάτο ΠΑΟΚ και Τάισον, ο οποίος με μία απίστευτη ενέργεια, κουβαλώντας τη μπάλα πίσω από το κέντρο, τη γύρισε ωραία στ’ αριστερά με τον Μουργκ να γράφει σε κενή εστία το 2-0.

Στο 55′ ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα, η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να απομακρύνει και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαμάτα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, την έφερε ωραία μπροστά του, πέρασε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο β΄μέρος ενώ ο Αντρίγια λίγο έλειψε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με τον Σέρβο να πλασάρει ουσιαστικά σε κενή εστία αλλά ο Τσοκάνης τελευταία στιγμή έδιωξε τη μπάλα στη γραμμή.

Δεδομένης της εξέλιξης του αγώνα αλλά και με το χρόνο να κυλάει αντίστροφα, Λουτσέσκου και Μπράτσος έκαναν περισσότερο διαχείριση του ματς. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι αλλαγές του προπονητή του ΠΑΟΚ στο 70΄, αποσύροντας Σβαμπ, Τάισον και Αντρίγια, σε μία τριπλή αλλαγή, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είχε εύκολο έργο.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Έκονγκ, Κουλιεράκης (Νέσμπεργκ 77’), Σάστρε, Σβαμπ (Οζντόεφ 65’), Τσιγγάρας, Μουργκ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 65’), Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 65’), Σαμάτα (Τζίμας 81’).

ΝΠΣ Βόλος (Κ. Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο (Καλογερόπουλος 56’), Λούνα, Τάχατος , Τσοκάνης,Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (Έντζιν 46’), Κόμπα (Μεταξάς 65’), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (Μωραϊτης 65’).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE