ΠΑΟΚ -Παναθηναϊκός 2-1 | Του… Κυρίλλου Ντεσπόντοφ δεηθώμεν (vid)

Share on:

Με μαέστρο τον Τάισον κι εκτελεστή τον Ντεσπόντοφ, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο ντέρμπι κορυφής 2-1 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα κι έμεινε μόνος πρώτος μετά από 20 αγωνιστικές. Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Παναθηναϊκου ισοφαρίζοντας προσωρινά με πέναλτι. Οι πράσινοι του Τερίμ υποχώρησαν στην τρίτη θεση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεσπόντοφ, που πέτυχε και τα δύο γκολ(έφθασε τα εννέα στο πρωτάθλημα), στο 43’ και στο 56’, από ισάριθμες ασίστ του Τάισον, εκμεταλλευόμενος τους χώρους που βρήκε. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 47 βαθμούς και την Κυριακή (04/02) πάει στο Περιστέρι για το ματς με τον Ατρόμητο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 44 πόντους και υποδέχεται την ίδια ημέρα τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Το «τριφύλλι» ισοφάρισε με πέναλτι στο 52ο λεπτό, ήταν κατώτερο του αντιπάλου του αλλά, ακόμα κι έτσι, θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο τέλος, με τις δύο χαμένες ευκαιρίες των Μλαντένοβιτς-Γεντβάι…

Σωστά ακυρώθηκαν και τα δύο γκολ των Κουλιεράκη και Μουργκ, δεν χρειαζόταν VAR για να καταλογιστεί η ανατροπή του Μπακασέτα με το πάτημα του Τάισον.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πάρει την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει από την δεξιά πλευρά κυρίως, με τον Ντεσπόντοφ αλλά και τον Σάστρε. Ωστόσο, είχε την πρώτη υποψία φάσης, στο 5’, από… απέναντι, με τον Μπάμπα να κάνει το γύρισμα για τον Μπράντον, που άνοιξε την μπάλα προ του Ντραγκόφσκι, αστοχώντας.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έδειξε σωστή αντίδραση, πιέζοντας ψηλά την πρώτη πάσα και δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του αντιπάλου του. Ενώ επεδίωξε να κυκλοφορήσει την μπάλα μέχρι να βρει κενό χώρο. Όπως συνέβη στο 13ο λεπτό, με την αλλαγή παιχνιδιού του Μαντσίνι και τη σέντρα του Αϊτόρ για τον Γερεμέγεφ στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Κοτάρσκι βγήκε κι έδιωξε.

Στο 19’ από το στρώσιμο του Αϊτόρ και το σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ενεργοποιήσει και την αριστερή του πτέρυγα «ανεβαίνοντας» παράλληλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έψαξε την λύση των «βαθιών» μπαλιών, αλλά ουδείς εκ των δύο πέτυχε τον στόχο του.

Το τέρμα των γηπεδούχων στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία, από την εκτέλεση φάουλ του Μουργκ από αριστερά και την κεφαλιά του Κουλιεράκη ακυρώθηκε, ορθώς, με την χρήση VAR, στο 37’.

Τελικά, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, χάρη σε μια εξαιρετικά εκτελεσμένη αντεπίθεση, έξι λεπτά μετά… Από λάθος του Αϊτόρ στο κέντρο, ο Τάισον βρήκε τον Ντεσπόντοφ στον χώρο, εκείνος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αφού δεν βρέθηκε κανείς αντίπαλος να τον κόψει με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0!

Ο Κοτάρσκι να πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, διώχνοντας με τις γροθιές σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Αράο…

Με αλλαγές ξεκίνησε το β΄ μέρος για τους φιλοξενούμενους με τον Φατίχ Τερίμ να επιστρατεύει Τζούρισιτς, Τσέριν, Μπερνάρ αντί των Γερεμέγεφ, Βίτορ Ούγκο και Αϊτόρ. Νέο πλάνο για τους πράσινους, έχοντας τον Σέρβο στην κορυφή της επίθεσης, τον Βραζιλιάνο έξω αριστερά, μετατοπίζοντας και τον Αράο στα μετόπισθεν.

Στο 49΄ το ντέρμπι πήρε φωτιά, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει από την άσπρη βούλα στο παιχνίδι. Μετά από έλεγχο του VAR, o Σάγκι καταλόγισε πέναλτι για πάτημα του Τάισον στον Μπακασέτα. Και μόλις στην 2η συμμετοχή του με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Μπακασέτας σημείωσε το πρώτο του γκολ, νικώντας στο 50′ τον Κοτάρσκι για το 1-1.

Η καλοδουλεμένη μηχανή του Ραζβάν Λουτσέσκου όμως μπήκε εκ νέου σε λειτουργία και στο 56΄σε μία επίθεση για σεμινάριο, πήρε το προβάδισμα, γράφοντας το 2-1. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους φιλοξενούμενους και οι Θεσσαλονικείς έκρυψαν τη μπάλα. Ο Τάισον πέρασε τον Βαγιαννίδη, έκανε παράλληλη μπαλιά στο πέναλτι, ο Σάστρε την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του με τον Ντεσπόντοφ να έρχεται και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Από το 70′ και μετά ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να μιλήσει από τον πάγκο με την είσοδο των Κωνσταντέλια – Αντρίγια, δίνοντας ακόμη περισσότερη ενέργεια στους Θεσσαλονικείς. Ειδικά ο «Ντέλιας» ταλαιπώρησε αφάνταστα τους φιλοξενούμενους με τις διεισδύσεις του ενώ στο 80΄ λίγο έλειψε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, επιχειρώντας ένα σουτ εκτός περιοχής, έξω αριστερά, με τον Ντραγκόφσκι με επέμβαση στη δεξιά του γωνία να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Πάνω κάτω η μπάλα στα τελευταία λεπτά του αγώνα καθώς αναμενόμενα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει ρίσκα στο παιχνίδι του. Και η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Τερίμ είχε δύο εξαιρετικές στιγμές. Στο 86΄όταν ο Μπερνάρ βρήκε τον Μλαντένοβιτς εντός περιοχής, εκείνος πλάσαρε τον Κοτάρσκι από θέση βολής όμως ο Κροάτης κίπερ έσωσε την εστία του και αργότερα με τον Γεντβάι, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πολύ καλή η απόδοση του ρέφερι Ρόχιτ Σάγκι (Νορβηγία) που έπρεπε μόνο να δει σε… real time την ανατροπή του Μπακασέτα από τον Τάισον. Σωστά δεν «τσίμπησε» στο… θέατρο που έκανε συχνά-πυκνά ο Μπράντον, ενώ και τα δύο γκολ των γηπεδούχων ορθώς ακυρώθηκαν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Kουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72′ Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (88′ Τζίμας).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μπακασέτας, Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν), Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE