ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ 0-2 | Μέχρι εκεί έφτανε το… σεντόνι του| Τέλος το ευρωόνειρο (vid)

Share on:

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη Μπριζ πολύ ανεβασμένη, οι Βέλγοι επέβαλαν το παιχνίδι τους και το 0-2 έσβησε το όνειρο για τον τελικό. Μαγικό το ταξίδι, αλλά αυτός ο λαός ήθελε και άξιζε και άλλη υπέρβαση!

Η αυλαία του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού έπεσε στο γήπεδο της Τούμπας από το πρώτο κιόλας… ημίχρονο με την Κλαμπ Μπριζ, η οποία δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο της συνάντησης με τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Conference League. Μετά από 16 παιχνίδια στην Ευρώπη, ο Δικέφαλος γνώρισε και δεύτερη ήττα από τους Βέλγους (0-2) και είπε «αντίο» στο όνειρο.

Πέντε αλλαγές σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι στο Βέλγιο μετρούσε η Κλαμπ Μπριζ, ωστόσο, φάνηκε ότι δεν πτοείται από απουσίες και τιμωρίες, παρουσιάζοντας και στην Τούμπα ένα άκρως επιθετικό πρόσωπο που ξέρει να «σκοτώνει» τον αντίπαλό της στο ανοιχτό γήπεδο. Μία ταχύτατη ομάδα που πήρε ξανά πολύ εύκολα τον έλεγχο στο κέντρο, πετούσε «φωτιές» στα άκρα της και είχε τον Γιούτγκλα, απόντος του τιμωρημένου Τιάγκο στην επίθεση, σε δαιμονιώδη φόρμα.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε -βάσει ανάγνωσης της ενδεκάδας- με διάθεση να αντιμετωπίσει ανοιχτά την Κλαμπ Μπριζ, να βρει απάντηση στο 1-0 του Βελγίου, αλλά επί της ουσίας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του α΄ημιχρόνου να βγάλει συνδυασμούς, να κινηθεί επιθετικά και εν γένει να βάλει πίεση στους φιλοξενούμενους που ανταποκρίθηκαν με σχετική ευκολία στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, η Μπριζ έδειξε τα δόντια της, σε μία ευκαιρία σαν σε επανάληψη του πρώτο τέρματος στον Βέλγιο, με τον Βέτλεσεν να αστοχεί αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής. Έξι λεπτά αργότερα, με τον Σκόρας να ταλαιπωρεί διαρκώς τους ασπρόμαυρους στ΄αριστερά, ο Πολωνός επιχείρησε την σέντρα αλλά ο Γιούτγκλα αστόχησε.

Εν τέλει η Κλαμπ Μπριζ πήρε αυτό που δικαιούταν, βάσει της εικόνας της, στο 33΄, βγαίνοντας και πάλι στο ανοιχτό γήπεδο και απ΄τα δεξιά με παράλληλη μπαλιά του Σάμπε για τον Γιούτγκλα, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-1 στο γήπεδο της Τούμπας. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν ξανά με την πλάτη στον τοίχο αλλά ανασταλτικά έμοιαζαν εκτεθειμένοι και επιθετικά αδυνατούσαν να βγάλουν αντίδραση.

Μάλιστα, στο 41′ οι Βέλγοι επιβεβαίωσαν πως είναι κίνδυνος – θάνατος και στις στατικές φάσεις, με τον Κοτάρσκι με σωτήρια επέμβαση να κρατάει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, αποκρούοντας με το ένα χέρι την κεφαλιά του Γιούτγκλα, ο οποίος μύριζε… αίμα κάθε φορά που πατούσε στην περιοχή των γηπεδούχων.

Τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς έγιναν ακόμη χειρότερα στις καθυστερήσεις του α΄μέρους, σε μία ακόμη αντεπίθεση – φωτιά της Μπριζ, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει το πρώτο σουτ του Σκόρας αλλά τον Γιούτγκλα με δεύτερο σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Ενόψει της επανάληψης του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα… θαύμα για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως μέχρι το 57΄ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ήδη προχωρήσει σε τρεις αλλαγές.

Σαμάτα και Αντρίγια επιστρατεύθηκαν από τον Ρουμάνο τεχνικό, σε μία προσπάθεια να τονώσει την επιθετική γραμμή του δεδομένου πως σε τρία 45λεπτα δεν είχε δημιουργήσει κλασική ευκαιρία απέναντι στους Βέλγους. Από την άλλη, ο Οζντόεφ κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Μεϊτέ που κινήθηκε σε ρηχά νερά, όπως -βέβαια- το σύνολο των ασπρόμαυρων, απέναντι στους ταχύτατους και αλάνθαστους χαφ της Μπριζ.

Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στο επίπεδο της άκρως ποιοτικής Μπριζ που είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι ασπρόμαυροι μπήκαν στο β΄μέρος με διάθεση να… επιστρέψουν, επιχείρησαν κάποια γεμίσματα αλλά σημαντική απειλή για τους Βέλγους ουδέποτε προέκυψε.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν μονομαχία, υπερτερούσαν στα τρεξίματα, ήταν εκεί σε κάθε πρώτη πάσα, διαβάζοντας σωστά τις συνθήκες του αγώνα, κάνοντας εξαιρετική διαχείριση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει στο mood του αγώνα στο 60΄όταν ο Ντεσπόντοφ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μπαλάντα αλλά μετά από έλεγχο του VAR ο Βούλγαρος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, συνεπώς η αρχική απόφαση για πέναλτι πάρθηκε πίσω.

Τίποτα σημαντικό δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού ρέφερι, πάρα την προσπάθεια της Τούμπας να «ζεστάνει» τους παίκτες, βλέποντας την Μπριζ να οδεύει… σβηστά στους «4» του Conference League. Παρά τον οδυνηρό αποκλεισμό, ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια, κάθε στιγμή του ταξιδιού άξιζε μέχρι το τέλος. Ακόμη κι αν δεν ήρθε η υπέρβαση…

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (Οζντόεφ 56’), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (Κωνσταντέλιας 71’), Μουργκ (Αντρίγια 46’), Τάισον, Μπράντον (Σαμάτα 46’).

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Σάμπε, Ορντόνιες, Μπαλάντα, Σκόρας, Μέιχερ, Βέτλεσεν (84′ Ζινκερνάγκελ), Βανάκεν, Ονιεντίκα, Νούσα (Οντόι 76’), Γιούτγκλα.

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE