Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3 | Νίκη ευγενική προσφορά του Τερίμ (vid)

Share on:

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, τον κέρδισε αυτή τη φορά(3-2), καθώς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του και διεκδικεί με μεγαλύτερες πιθανότητες τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στις κόντρα επιθέσεις τα τεράστια αμυντικά λάθη του Παναθηναϊκού και τη λανθασμένη διάταξη του Τερίμ στο α’ ημίχρονο, και βρέθηκε ουσιαστικά στο +5 από τους Πράσινους, «παίρνοντας» και την ισοβαθμία στα μεταξύ τους ματς!

Οι πράσινοι του Φατίχ Τερίμ, για ένα ακόμη ματς ήταν προβληματικοί και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ονειρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και στην πρώτη του επίθεση, στο 2′ άνοιξε το σκορ. Ο Μπράντον Τόμας από αριστερά διέλυσε όλη την πλευρά του Παναθηναϊκού. Πέρασε τον Γεντβάι, τον Τσέριν, τον Βαγιαννίδη, η μπάλα έφτασε στον Σοάρες και εκείνος βρήκε τον Ντεσπότοφ που με υπέροχο τελείωμα άνοιξε το σκορ (0-1)!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να συνέλθει από την… ψυχρολουσία, πίεσε ψηλά και έφτασε κοντά στην ισοφάριση πέντε λεπτά μετά. Καθώς ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον επερχόμενο Τσέριν που την γύρισε στην περιοχή στον Σπόραρ, αλλά το συρτό σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Κοτάρσκι…

Συνεχίζοντας να κλέβει μπάλες και να έχει πάνω χέρι, το «τριφύλλι» κατέγραψε μια ακόμα καλή στιγμή στο 11’, με τον Μπερνάρ να πατάει περιοχή, να μην σουτάρει και τον Ότο να τον κόβει, αλλά τη μπάλα να φτάνει στον Μλαντένοβιτς, που σούταρε όμως δυνατά και άστοχα.

Αφού απορρόφησε την πίεση, ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε δύο φορές κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα. Αρχικά στο 17’, με το λάθος του Αράο και το κλέψιμο του Ντεσπόντοφ ο οποίος γέμισε στο πρώτο δοκάρι, με τον Τόμας να πλασάρει άμεσα και τον Ντραγκόφσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό από την εκτέλεση του κόρνερ του Ντεσπόντοφ από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ!

Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός, αλλά το διάστημα που ακολούθησε δεν είχε ευκαιρίες για γκολ, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία αλλά όχι καλές ενέργειες στο επιθετικό τρίτο και τον ΠΑΟΚ να παίζει γρήγορα αλλά και… επιπόλαια, βλέποντας τον αντίπαλό του «ανοιχτό».

Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ ισοφάρισης, λίγο πριν το ημίωρο, καθώς από ωραία σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά, ο Ότο δεν έδιωξε σωστά και ο Μπερνάρ με απευθείας σουτ πέτυχε το 1-1!

Μάλιστα, είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 31ο λεπτό, με τον Μπερνάρ να φεύγει ταχύτατα στην κόντρα, τον Κεντζιόρα να τον σταματάει με φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά την εκτέλεση του Ιωαννίδη να κοντράρει στο τείχος…

Ωστόσο, η… χαρά τους δεν κράτησε πολύ. Μόνο οκτώ λεπτά για την ακρίβεια, αφού χάρη στην γρήγορη ανάπτυξη από αριστερά και το γύρισμα του Μουργκ στο δεύτερο δοκάρι ο Τόμας στο 37΄ με προβολή πέτυχε το 1-2 για τους «ασπρόμαυρους».

Με τον τραυματισμό του Σπόραρ και την αναγκαστική αποχώρησή του από το γήπεδο με φορείο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να είναι η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τερίμ να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στο πιο ορθολογικό 4-2-3-1, με την τριπλή αλλαγή των Χουάνκαρ, Ρούμπεν και Παλάσιος.

Ωστόσο, ήταν ο ΠΑΟΚ εκείνος που απείλησε πρώτος, στο 49’ σε μια ακόμα αντεπίθεση, καθώς ο Ντεσπόντοφ έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Τόμας που πλάσαρε στην κίνηση αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» απάντησαν τρία λεπτά μετά, με τον Χουάνκαρ να πατάει περιοχή, να κάνει το γύρισμα στον Ιωαννίδη που σούταρε με την μια αλλά η μπάλα… έξυσε το αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ!

Στο 57΄ είδαν την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, να περνάει κάτω από το τείχος και να αναγκάζει τον Κοτάρσκι να διώξει με υπερένταση, πέφτοντας στην αριστερή γωνία του.

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε διπλή αλλαγή, προσώπων, με την είσοδο των Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, βλέποντας τον αντίπαλο του να έχει τον έλεγχο, αλλά χωρίς την ομάδα του να απειλείται ιδιαίτερα.

Όλα αυτά, μέχρι το 68ο λεπτό και την διπλή, μεγάλη, χαμένη ευκαιρία από πλευράς Παναθηναϊκού… Όταν ο Γεντβάι αρχικά έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κροάτης στόπερ σούταρε ξανά, με τον Κουλιεράκη αυτή την φορά να κάνει ένα σωτήριο τάκλιν και να σώζει το 2-2!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, ο Τερίμ έριξε στο παιχνίδι και τον Γερεμέγεφ, παίζοντας από το 79’ με δύο επιθετικούς, αλλά… έπεσε και πάνω στον Κοτάρσκι, με τον Κροάτη γκολκίπερ να αποκρούει τόσο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, όσο και το δυνατό σουτ του Μπακασέτα, στο 81’ και στο 83’ αντίστοιχα…

Ένα λεπτό αργότερα ο Νταγκόφσκι σταμάτησε το σουτ του Σαμάτα.  Ο ΠΑΟΚ ωστόσο στο 88’ βγήκε ξανά στο τρανζίσιον με τον Σαμάτα να σουτάρει και τον Παλάσιος να αποκρούει με το χέρι προ της γραμμής, βλέποντας την κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ διαμορφώνοντας το 1-3.

Ο Τάισον μάλιστα στο 91’ θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Ο -άξιος συγχαρητηρίων- Μπερνάρ μείωσε στο 92’ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα (2-3).

Καλή η διαιτησία του Δανού Μίκελ Ρέντερ. Δεν έδειξε ανοχή στις καθυστερήσεις του Κοτάρσκι, δεν «μάσησε» από το θέατρο του Ντεσπόντοφ, ενώ ήταν κοντά στις φάσεις, σφυρίζοντας όταν έπρεπε. Σωστό το πέναλτι και η αποβολή του Παλάσιος.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46′ Ρούμπεν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46′ Xoυάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79′ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46′ Παλάσιος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο (77′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα (46′ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Σοάρες, Μεϊτέ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (61′ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (72′ Σαμάτα).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE