Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2 | Ντέρμπι ευρωπαϊκών προδιαγραφών | Στο 96′ ισοφάρισαν οι “πράσινοι” (vid)

Share on:

Σε ένα ματς με ρυθμό και γκολ ευρωπαϊκού επιπέδου, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από τεράστιο διπλό αλλά ο Παναθηναικός στην εκπνοή πήρε το 2-2 με κεφαλιά του Γερεμέγεφ.
Ενα γκολ του Γερεμέγιεφ στο 90+6’ έσωσε την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό (2-2) και στέρησε από τον ΠΑΟΚ μία νίκη που κρατούσε σφιχτά στα χέρια του μέχρι το τελευταίο λεπτό, στο αποψινό ντέρμπι των δύο ομάδων στη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς και η ευκαιρία του Σαμάτα ένα λεπτό πριν το γκολ του Γερεμέγιεφ αποδείχθηκε καθοριστική, σ’ ένα ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από νικητή.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς όσον αφορά το θέαμα, με αμφότερες τις ομάδες να βγάζουν υψηλές εντάσεις και να πιέζουν ψηλά, παρότι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Οι πράσινοι έφτασαν πολύ κοντά στο να προηγηθούν μόλις στο 2’ όταν ο Τζούρισιτς κέρδισε τη μονομαχία από τον Εκόνγκ, μπήκε στην περιοχή και σούταρε πανέξυπνα στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Η δεύτερη υποσχόμενη ευκαιρία του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε στο 11’ μετά από βαθιά μπαλιά του Κώτσιρα στον Παλάσιος που γύρισε τη μπάλα από δεξιά, αλλά ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή υπό την πίεση Εκόνγκ.

 

Παρά το ορμητικό ξεκίνημα του τριφυλλιού, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 19’, καθώς η πρώτη του απειλή προς την εστία του Μπρινιόλι ήταν και φαρμακερή.

Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε πανέξυπνη συρτή σέντρα από δεξιά, η μπάλα αποκρούστηκε ασταθώς από τον Μπρινιόλι και κατόπιν έφτασε στον Τόμας που ήταν πιο μπροστά από τον Κώτσιρα και δεν είχε κανένα πρόβλημα να τη στείλει στα δίχτυα, παγώνοντας τη Λεωφόρο (0-1).

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο έβγαλε αντίδραση και πολιόρκησε την περιοχή του Κοτάρσκι μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ Κώτσιρα από το ύψος της περιοχής ο Κοτάρσκι (29’), αλλά δεν μπορούσε να κάνει εκ των πραγμάτων τίποτα τρία λεπτά αργότερα.

Μετά από ωραία συνεργασία των πράσινων (32’), γύρισμα του Τζούρισιτς και προβολή του Κεντζιόρα προ του Μπερνάρ, ο Παλάσιος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και το σουτ που παγματοποίησε βρήκε πρώτα στο δοκάρι και μετά τα δίχτυα (1-1).

Δύο λεπτά μετά (34’) ο Παλάσιος βρήκε τον Τζούρισιτς που μπήκε στην περιοχή αλλά δεν σούταρε και προσπάθησε να βρει τον Ιωαννίδη που κόπηκε πριν σουτάρει.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε πολύ επικίνδυνα στο τρανζίσιον με τον Μπάμπα να βρίσκει τον Κωνσταντέλια (41’), ο οποίος μπήκε στην περιοχή και βγήκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι που έδιωξε τη μπάλα, πλην όμως είχε προηγηθεί σφύριγμα για χέρι του Ελληνα μεσοεπιθετικού στο κοντρόλ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, πίεσε για ένα δεύτερο γκολ μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων και στο 45+1’ έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από φάση διαρκείας, με τον Μπερνάρ να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 49’ μετά από έξοχη συνεργασία των παικτών του και τον Κεντζιόρα να κάνει γύρισμα από δεξιά προς τον Τόμας που έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε τη μπάλα για λίγα εκατοστά.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 55’, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Μπερνάρ και Χουάνκαρ, γύρισμα του τελευταίου προς τον Ιωαννίδη που άφησε τη μπάλα στο Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε άουτ από το ύψος το πέναλτι.

Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τα δοκάρια, μ’ έναν κεραυνό του Τόμας έξω από την περιοχή που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι, αλλά στο 58’ ο Ζίβκοβιτς δεν λάθεψε και με υπέροχο πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (1-2) μετά από έξοχη ενέργεια του Τάισον.

Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την επόμενη φάση να καταγράφεται στο 79΄με ένα σουτ του Βιλένα που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 83’ ο Βιλένα σούταρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στο 88’ ο Κοτάρσκι με φανταστική εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ τη γυριστή κεφαλιά του Γέντβαϊ.

Ο Σαμάτα στο 94’ απόλεσε μοναδική ευκαιρία για να πετύχει το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ σουτάροντας αντί να δώσει τη μπάλα σε δύο αμαρκάριστους συμπαίκτες του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση στο 90+6’ με καρφωτή κεφαλιά του Γερεμέγιεφ μετά από ιδανική σέντρα του Μλαντένοβιτς, δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Τζούρισιτς (70’ Βέρμπιτς), Αράο, Τσέριν (77’ Βιλένα), Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγιεφ), Μπερνάρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (84’ Μουργκ), Τόμας (72’ Σαμάτα).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE