Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0 | Κοντά στην κορυφή οι “πράσινοι” | Εννιά βαθμοί οι “κόκκινοι” (vid)

Share on:

Ο Παναθηναϊκός με γκολ των Μπερνάρ και Γερεμέγεφ νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου και παρέμεινε στο κυνήγι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι «αιωνίων» στην άδεια Λεωφόρο, καθώς επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού, χάρη σε τέρματα των Μπερνάρ και Γερεμέγεφ, πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο και έμεινε κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι πράσινοι σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος με αρκετή δόση τύχης με τον Μπερνάρ, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια, έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως το τριφύλλι διπλασίασε τα γκολ του και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία μετά τις νίκες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού (pic)
Πλέον, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 47 βαθμούς, παρέμεινε στην τρίτη θέση και στο -3 από τον ΠΑΟΚ που είναι στην κορυφή, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός έμεινε στους 41 βαθμούς και στην τέταρτη θέση και έχασε σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία.

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Πασχαλάκη, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ροντινέι, Κάρμο, Ντόι και Ρίτσαρντς. Τριάδα στα χαφ τους Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλο και Έσε. Στα φτερά της επίθεσης οι Ρίτσαρντς και Μασούρας, ενώ ο μοναδικός προωθημένος ο Ναβάρο.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος, Γερεμέγεφ.

Πρώτη καλή στιγμή με Μπακασέτα για τον Παναθηναϊκό
Ο πρώτος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Παναθηναϊκός. Πιο συγκεκριμένα μόλις στο 7ο λεπτό οι παίκτες του τριφυλλιού έπαιξαν το φάουλ πλασαριστά με τον Μπακασέτα να εξαπολύει μια «οβίδα» και τον Πασχαλάκη να απομακρύνει εντυπωσιακά.

Ο Ολυμπιακός απείλησε και αυτός με την σειρά του έξι λεπτά αργότερα. Εξαιρετική κάθετη του Μασούρα για τον Ναβάρο, που βρέθηκε φάτσα με τον Ντραγκόφσκι, καθυστέρησε να εκτελέσει και ο Γεντβάι τον έκλεισε με τάκλιν.

Ο Μπερνάρ έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό

Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ χάρη στο γκολ του Μπερνάρ. Ο Παλάσιος έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά ο Μπακασέτας έκανε το γύρισμα και ο Βραζιλιάνος άσος νίκησε τον Πασχαλάκη με διπλή προσπάθεια.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρεθεί κοντά στην ισοφάριση και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα στο 36’ ο Μασούρας έκανε σέντρα από τα δεξιά με τον Αλεξανδρόπουλο να κάνει το γυριστό από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά λίγο εκτός από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντραγκόσκι.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ξανά ο Μασούρας δημιούργησε από τα δεξιά με τον Ναβάρο να κάνει από κοντά το ψαλιδάκι και τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει.

Τρεις αλλαγές και 4-4-2
Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρεις αλλαγές, αφού οι Φορτούνης, Κίνι και Ελ Κααμπί πήραν τη θέση των Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλου και Ορτέγκα. Ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό την ισοφάριση, αλλά ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 46′ με τον Μπακασέτα, που σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο 49ο λεπτό με μια σέντρα ξυραφιά του Μπερνάρ απείλησε ξανά ο Παναθηναϊκός, ενώ στο 55 ο Ολυμπιακός είχε μια τελική με τον Κάρμο, ο οποίος πήρε κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι μετά από σέντρα του Φορτούνη.

Διπλασίασε τα τέρματα του με Γερεμέγεφ

Από εκεί και πέρα, στο 60ο λεπτό ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματα του όταν ο Μπακασέτας από τα δεξιά σέντραρε, χώθηκε ανάμεσα στα στόπερ ο Γερεμέγεφ και με πανέμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-0. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 64ο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί ο οποίος βγήκε τετ α τετ αλλά ο Ντραγκόφσκι τον νίκησε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ 4 λεπτά αργότερα πάλι ο Μαροκινός είχε ευκαιρία, αλλά και πάλι κόπηκε από τον Ρουμπέν, που τον κόντραρε και την «πέταξε» εκτός.

Μεγάλες ευκαιρίες, αλλά…
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει για να μειώσει και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 82ο λεπτό μετά από σέντρα του Ροντινέι, αφού πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και στον Κώτσιρα και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 85′ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με τον Φορτούνη, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα αρκετά μέτρα έφτασε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού σούταρε δυνατά, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε δύσκολα σε πλάγιο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, αλλά και γενικότερα στο παιχνίδι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (90′ Ακαϊντίν), Παλάσιος (79′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90′ Βιλένα), Γερεμέγεφ (79′ Τζούριτσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (46′ Ελ Κααμπί), Έσε (77′ Όρτα), Τσικίνιο, Αλεξανδρόπουλος (46′ Κίνι), Μασούρας, Ρίτσαρντς (46′ Φορτούνης), Ναβάρο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE