Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2 | Γκέλα ολκής | Με 10 η Λαμία για 50 λεπτά

Share on:

Ιδανικός αυτόχειρας ήταν απόψε στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός μένοντας στο 2-2 με τη Λαμία, σε ένα φεστιβάλ γκέλας που δεν του επέτρεψε να βρεθεί μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένει τα αυριανά ματς των ανταγωνιστών του.

Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε ηρωική ισοπαλία αγωνιζόμενη από το 39’ με δέκα παίκτες, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που προέβη σε εκτεταμένο rotation το οποίο κόστισε ακριβά.
Ο Παναθηναϊκός είχε μάλλον το μυαλό του στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και αυτό είχε ως συνέπεια να εμφανιστεί υποτονικός στο ξεκίνημα του αγώνα και με προβλήματα στη δημιουργία υποσχόμενων ευκαιριών μπροστά από την εστία του Κοσέλεφ.

Η Λαμία επέλεξε να δώσει χώρο στους πράσινους, περιμένοντάς τους πίσω από τη μεσαία γραμμή σε άμυνα χώρου με σχηματισμό 4-4-2 και τον Σλίβκα δίπλα από τον Καρλίτος.

Με εξαίρεση έναν «κεραυνό» του Σπόραρ στο δοκάρι (8’) μετά από πάσα του Μαντσίνι, το τριφύλλι δεν είχε καταφέρει να βρει ρήγματα στο επιθετικό τρίτο, ενώ στα πρώτα 20 λεπτά έχασε δύο παίκτες λόγω μυϊκών τραυματισμών, αρχικά τον Βέρμπιτς και κατόπιν τον Χουάνκαρ.

Το μαρκάρισμα του Μαρτίνεθ με τις τάπες στο γόνατο του Ακαϊντίν, επέφερε φυσιολογικά την κόκκινη κάρτα στον παίκτη της Λαμίας που από το 39’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.

Παρά ταύτα, η κλάση του Καρλίτος, που με μία φανταστική ενέργεια χόρεψε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού και με διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, έφερε τη Λαμία μπροστά στο σκορ στο 45+1’ (0-1).

Ο Παναθηναϊκός, εντούτοις, κατάφερε να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων, δύο λεπτά αργότερα συγκεκριμένα, όταν ο Μλαντένοβιτς έδωσε μέσα στην περιοχή από πλάγια αριστερά στον Μαντσίνι κι αυτός την έστρωσε ιδανικά στον Μπερνάρ.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιιθετικός σούταρε προς την εστία, η μπάλα κόντραρε στον Νούνιες και κατέληξε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-1 (45+3’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φατίχ Τερίμ έριξε στη μάχη τον Γερεμέγεφ αντί του Βιλένα, τροποποιώντας το σχηματισμό του Παναθηναϊκού σε 4-4-2, με τους Πέρεθ και Μπερνάρ στον άξονα.

Ο Σουηδός στράικερ προειδοποίησε στο 49’ στέλνοντας τη μπάλα άουτ σε κεφαλιά που πραγματοποίησε από σέντρα του Αϊτόρ και δέκα λεπτά αργότερα έφερε το ματς τούμπα (59’)!

Ο Μλαντένοβιτς έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Παπαδόπουλος έδιωξε στη μικρή περιοχή προς τον Μαντσίνι που την έστρωσε στον Βαγιαννίδη κι αυτός τροφοδότησε με συρτή σέντρα τον Γερεμέγεφ, ο οποίος πλάσαρε με τη μία στα δίχτυα (2-1).

Η Λαμία ωστόσο «πάγωσε» τη Λεωφόρο στο 68’ όταν ο Τόσιτς έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Τσιλούλης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2!

Στο 73’ ο Μπερνάρ έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Κοσέλεφ έσωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ.
Η ομάδα της Φθιώτιδας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 79’ με τον Τσιλούλη να βγαίνει μόνος του από αριστερά με τον Ντραγκόφσκι αλλά να πλασάρει δίπλα από το δοκάρι, σε μία φάση που φάβηνε να ξεκινάει από θέση οφ σάιντ.

Στο 85’ ο Κορνέζος βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα προ του Γερεμέγεφ που καραδοκούσε για την κεφαλιά από τη σέντρα του Μπερνάρ, ενώ το σουτ του Λημνιού στο 90’ πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 90+4’ ο Σπόραρ δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 90+5’ ο «κεραυνός» του Κώτσιρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ (23’ λ.τ. Μλαντένοβιτς), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Σπόραρ, Βέρμπιτς (14’ λ.τ. Αϊτόρ).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος / 4-3-3): Κοσέλεφ, Σίμον, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντγκλεϊ Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Σλίβκα (82’ Μάλτση), Τσιλούλης (83’ Στάνκο), Καρλίτος (57’ Κορνέζος), Μαρτίνεθ.

MVP: Καρλίτος. 
Σπουδαίο ματς από τον Ισπανό επιθετικό στο διάστημα που αγωνίστηκε. Πέτυχε ένα θαυμάσιο τέρμα και ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Εξαιρετική και η εμφάνιση του Τσιλούλη, ενώ από το τριφύλλι ο Μπερνάρ ήταν παντού στο γήπεδο.

Αδύναμος κρίκος: Μαρτίνεθ. 
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο, όσο η αντιαθλητική του ενέργεια να βρει με τις τάπες στο γόνατο τον Ακαϊντίν, που τον καθιστά αδικαιολόγητο.

Η στιγμή του αγώνα 
Ο «κεραυνός» του Κώτσιρα στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ και εάν η μπάλα πήγαινε λίγα εκατοστά πιο χαμηλά θα είχε χαρίσει το τρίποντο στον Παναθηναϊκό.

Ο διαιτητής
Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Ζαμπαλά από την Ηπείρο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE