Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1 | έτσι δεν πάει για πρωτάθλημα (vid)

Share on:

Εγκλήμα και τιμωρία! Μετά τη Λαμία ήταν η σειρά της Κηφισιάς να τιμωρήσει τον τραγικό Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο, αποσπώντας το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) σε ένα ματς όπου οι πράσινοι δεν πατούσαν καλά από το ξεκίνημα αλλά χρειάστηκε να κάνουν χαρακίρι για να χάσουν το πολυπόθητο τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που θα τον περίμενε με διπλή ζώνη άμυνας πίσω από τη μπάλα σε χαμηλό μπλοκ. Η Κηφισιά ήταν ξεκάθαρα προσανατολισμένη στο γήπεδο για να χαλάσει τις συνεργασίες του Παναθηναϊκού και για να μην δώσει καταστάσεις επιθετικού τρανζίσιον στους πράσινους.

Το τριφύλλι αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο, μη έχοντας κίνηση χωρίς τη μπάλα, εμπνεύσεις και συνεργασίες στο βαθμό που απαιτούσε η περίσταση.

Παρά ταύτα, δημιούργησε κάποιες υποσχόμενες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει από τη μικρή περιοχή στα πόδια του Αναγνωστόπουλου (15’) και τον ίδιο παίκτη να σουτάρει άουτ από πλάγια δεξιά μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κώτσιρα (32’).

Η Κηφισιά απείλησε στο 36’ μετά από γύρισμα του Μπαρμπόσα από αριστερά προς τον Οζέγκοβιτς που πλάσαρε από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Αράο και κατέληξε κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ (37’) μετά από πάσα του Κώτσιρα στον Ιωαννίδη που με εξαιρετική κάθετη τροφοδότησε τον Παλάσιος, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά και σούταρε διαγώνια στα δίχτυα της Κηφισιάς (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι διπλασίασε τα τέρματά του στο 59’, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Λημνιού και κάθετη πάσα στον Παλάσιος που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ μέσω VAR.

Στο 61’ ο Παλάσιος και πάλι μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι αλλά αυτή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η Κηφισιά απείλησε στο 63’ μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα από δεξιά και πλασέ του Τσανάτζια το οποίο μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός έμεινε από το πουθενά με δέκα παίκτες. Ο Σένκεφελντ σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι και βρήκε τον Τετέι, με συνέπεια να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στην εκτέλεση του φάουλ (68’) από τον Μιλίσεβιτς, ο Λοντίγκιν έδιωξε φανταστικά και ο Αράο απομάκρυνε σωτήρια, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Μιλίσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Αράο και κατέληξε στα δίχτυα (1-1)!

Στο 76’ ο Λοντίγκιν έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μιλίσεβιτς, ενώ στο 85’ ο Γερεμέγεφ έβγαλε τετ α τετ τον Ιωαννίδη με τον Αναγνωστόπουλο που έσωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 90+1’ ο Μπιφουμά βγήκε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και έσκαψε τη μπάλα, αλλά ο Ούγκο έδιωξε προ της γραμμής με τάκλιν αυτοθυσίας!

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90+1’ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (67’ Ούγκο), Μπακασέτας (77’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Ιωαννίδης (90+2’ Βιλένα), Λημνιός (77’ Γερεμέγεφ).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος/ 4-2-3-1): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία (74’ Πάρρας), Τσάπαν (16’ λ.τ. Βαφέας), Μιλίσεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Μπαρμπόσα (62’ Μπιφούμα), Κλωναρίδης, Μενέντες, Οζέγκοβιτς (62’ Τετέι).

MVP: Μιλίσεβιτς. 
Δεν ήταν μόνο το γκολ που πέτυχε με τη συμβολή του Αράο και γενικώς τα καλά του χτυπήματα από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά η εν γένει εικόνα του στον άξονα της μεσαίας γραμμής που τον έκανε να ξεχωρίσει.

Αδύναμος κρίκος: Σένκεφελντ. 
Η φάση της αποβολής του Μπαρτ Σένκεφελντ στοίχισε ακριβά στον Παναθηναϊκό και τροποποίησε τα αριθμητικά δεδομένα. Ενας λόγος παραπάνω όταν η Κηφισιά κατάφερε να ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση.

Η στιγμή του αγώνα 
Το δεύτερο γκολ του Παλάσιος, που ήταν για χιλιοστά οφ σάιντ, θα είχε «καθαρίσει» το ματς για τον Παναθηναϊκό, ενώ η τεράστια ευκαιρία του Μπιφουμά με το τάκλιν αυτοθυσίας του Ούγκο θα μπορούσε να είχε δώσει τη νίκη στην Κηφισιά.

Ο διαιτητής
Με αρκετά λάθη αλλά χωρίς να δείξει πρόθεση να σφυρίξει με διαφορετικά κριτήρια η διαιτησία του Ευαγγέλου.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE