Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2 | Θα σέβεστε… | Πράσινες κραυγές για την διαιτησία (vid)

Share on:

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μεγάλης ομάδας και γύρισε το ματς στη Λεωφόρο (1-2) και… στο πρωτάθλημα σβήνοντας τις δυο απώλειες που είχε. Κακός ο Παναθηναϊκός, γνώρισε ήττα με κόστος.
Κιτρινόμαυρο βάφτηκε το αποψινό αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή επί του Παναθηναϊκού (1-2) και να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι παραμένει ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τη γκολάρα του Τζούρισιτς στο 10’ αλλά διαχειρίστηκε λανθασμένα και δίχως την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση το προβάδισμά του στο σκορ, με συνέπεια η Ενωση να φτάσει στην ανατροπή χάρη στα γκολ των Τσούμπερ (35’) και Πινέδα (68’)

Αμφότερες οι ομάδες πιστοποίησαν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται από το ξεκίνημα του αγώνα, που είχε υψηλό ρυθμό, πολλές δυνατές μονομαχίες και εναλλαγές συναισθημάτων.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Στάνκοβιτς στο 6’ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει το σουτ του Βιλένα, πλην όμως τέσσερα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό στον «κεραυνό» του Τζούρισιτς.

Ο Σέρβος άσος με αδιανόητο σουτ από πολύ πλάγια και δεξιά, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Ιωαννίδη, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι και άνοιξε το σκορ στο 10’ μέσα σε πανδαιμόνιο (1-0)!

Η ΑΕΚ ωστόσο δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιθέτως έβγαλε άμεση αντίδραση. Δύο λεπτά μετά τη γκολάρα του Τζούρισιτς, ο εντυπωσιακός Λιβάι Γκαρσία πέρασε εύκολα τον Σένκεφελντ από πλάγια αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει αρχικά τον Μπρινιόλι και κατόπιν τον Βιλένα που έσωσαν την εστία του τριφυλλιού στο 12’.

Στο 24’ ο Μπρινιόλι απογειώθηκε και παραχώρησε κόρνερ σε καρφωτή κεφαλιά του Λιβάι από σέντρα-ξυράφι του Τσούμπερ, ώσπου στο 35’ η Ενωση έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Χουάνκαρ έκανε λάθος υπολογισμό σε κεφαλιά απομάκρυνση, ο Ελίασον την έφερε στην περιοχή όπου ο Ισπανός πλάγιος μπακ έδιωξε πάνω στον Τσούμπερ που με εύκολο πλασέ διαμόρφωσε το 1-1 στο 35’.

 

Μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, αλλά καμία ομάδα δεν κατάφερε να φανεί απειλητική μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι δημιούργησε την πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία στο 53’ με το σουτ του Βιλένα από το ύψος της μεγάλης περιοχής να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 68’ η ΑΕΚ βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον με τον Λιβάι να σπάει τη μπάλα στον Τσούμπερ που γύρισε από οριακή θέση τη μπάλα προς τον Πινέδα που την έσπρωξε στα δίχτυα, παγώνοντας τη Λεωφόρο (1-2) και δίνοντας το προβάδισμα στην Ενωση με ανατροπή.

Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, αλλά μέτρησε μετά τον έλεγχο του VAR.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και στο 74’ ο Στάνκοβιτς απογειώθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιωαννίδη από τη σέντρα του Μαντσίνι, ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ ο Αράο με γυριστή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Γιοβάνοβιτς στο 78’ έπαιξε με δύο στράικερ ρίχνοντας στο ματς τον Σπόραρ δίπλα στον Ιωαννίδη, ενώ στο 84’ ο Ελίασον πλάσαρε άουτ από πλάγια δεξιά στην τελευταία φάση του ντέρμπι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4’ Γέντβαϊ), Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (71’ Αράο), Βιλένα, Μπερνάρ, Τζούρισιτς (71’ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Μαντσίνι (78’ Σπόραρ).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα / 4-4-2): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (59’ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (76’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος (64’ Πισάρο), Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (63’ Γιόνσον), Πινέδα, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (75’ Αραούχο).

MVP: Λιβάι Γκαρσία.
Μπορεί να μην σκόραρε ο επιθετικός της ΑΕΚ, αλλά έμοιαζε με οδοστρωτήρας που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του. Οποιος παίκτης του Παναθηναϊκού προσπαθούσε να τον αναχαιτίσει δεν τα κατάφερνε και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την πράσινη άμυνα. Πιστοποίησε ότι αποτελεί τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος από πλευράς φυσικών προσόντων.

Αδύναμος κρίκος: Σένκεφελντ.
Κακό ματς από τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού, έμοιαζε έξω από τα νερά του από τη στιγμή που αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Μάγκνουσον, ενώ είχε τεράστια προβλήματα κάθε φορά που έπρεπε να περιορίσει τη δράση του Λιβάι Γκαρσία.

Η στιγμή του αγώνα
Η γκολάρα του Τζούρισιτς στο 10ο λεπτό είναι απ’ αυτές που σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Το τελείωμα του Σέρβου μεσοεπιθετικού ήταν επιπέδου τεράστιας κλάσης.

Ο διαιτητής
Με πολλά λάθη ο Ιταλός διαιτητής Σιμόνε Σότσα ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο. είναι απορίας άξιο πώς έβγαλε το ματς χωρίς κάρτα ο Κάλενς με τόσα αντικανονικά μαρκαρίσματα που έκανε στον Ιωαννίδη, ενώ χαρίστηκε τη δεύτερη κίτρινη στον Γαλανόπουλο στο 61΄ για σκληρό φάουλ στον Μαντσίνι. Θα πρέπει να ξαναδιαβάσει επίσης τον κανονισμό για το πλεονέκτημα ξαναβλέποντας τη φάση του 62ου λεπτού.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE