Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2 | Ισοπαλία από 0-2 | Κάτι τρέχει με την ΑΕΚ (vid)

Share on:

Αυτοκτονικές τάσεις παρουσιάζει η ΑΕΚ. Η Ένωση προηγήθηκε στο 14΄ στο Αγρίνιο 0-2 κι έβλεπε ξανά κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά ο εφτάψυχος Παναιτωλικός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα 2-2 και να κλέψει απ’ τους φιλοξενούμενους την μπουκιά απ’ το στόμα. Ωστόσο, κάτι τρέχει με την ΑΕΚ την φετινή που χάνει βαθμούς έυκολα.

Η ΑΕΚ γνώριζε τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης σε βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Ήθελε παράλληλα να συνδυάσει την επιτυχία με καλή εμφάνιση, προκειμένου να πάρουν τα πάνω τους οι παίκτες της, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη την περασμένη Πέμπτη λόγω της ήττας 3-1 από τον Άγιαξ. Η ΑΕΚ, λοιπόν, ταξίδεψε στο Αγρίνιο με πολλές απουσίες. Στην Αθήνα και εκτός αποστολής έμειναν οι Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο, Άμραμπατ, Κάλενς, Πισάρο και Στάνκοβιτς.

Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα, ελέω και των αρκετών απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει, προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση και με το περασμένο ματς με τον Άγιαξ, δίνοντας μεταξύ άλλων φανέλα βασικού στον Ζίνι.

Παρά τα λάθη στο Άμστερνταμ εν απουσία του Στάνκοβιτς ο Αθανασιάδης παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια με τον «Pelado» να αλλάζει τα αμυντικά άκρα με τους Σιντιμπέ και Μοχαμάντι να αντικαθιστούν τους Ρότα και Χατζισαφί. Οι Βίντα, Μουκουντί παρέμειναν ως δίδυμο στο κέντρο άμυνας.

Ο Σιμάνσκι ήταν το «εξάρι», με τους Ελίασον, Ζίνι στα πλάγια και τον Μάνταλο σε ρόλο οκταροδεκαριού. Και η έκπληξη ήρθε πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία που δεν ήταν άλλος από τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Η ΑΕΚ έκανε το τέλειο ξεκίνημα στο ματς με τον Λιβάι Γκαρσία να ανοίγει το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό. Ο Σιντιμπέ έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Λιβάι πήρε το… ριμπάουντ από λανθασμένη απομάκρυνση του Ντουάρτε και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ένωση που στα επόμενα δύο λεπτά είδε ισάριθμες προσπάθειες του Γκατσίνοβιτς από πλεονεκτική θέση να μην έχουν ευτυχή κατάληξη.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 7′ είχε τη στιγμή του με τον Ντουάρτε να σουτάρει και την μπάλα να βρίσκει στον Βίντα καταλήγοντας σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Παναιτωλικός φαινόταν να ισορροπεί, όμως η ΑΕΚ απλοποίησε τα πράγματα στο 14′ με τον Νίκλας Ελίασον. Ο Σουηδός με φανταστικό σουτ του στο «γάμα» του Καπίνο έδωσε σαφές προβάδισμα νίκης στην Ένωση που λίγο νωρίτερα είχε απειλήσει και με τον Πέτρο Μάνταλο.

Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν άφηνε να φανούν οι οκτώ της απουσίες, όπως εξάλλου συνηθίζει στα εν Ελλάδι παιχνίδια της, αλλά σχεδόν… σβηστά και χωρίς να πιάσει τα γνωστά επίπεδα έντασής της, είχε, ήδη, βάλει τις βάσεις για «διπλό» κορυφής στο Αγρίνιο.

Παρά το 0-2 η Ένωση συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 24′ είχε καλή στιγμή για το 3ο γκολ σε κομπίνα σε φάουλ του Μάνταλου προς τον Ζίνι με τον Ανγκολέζο να πλασάρει, αλλά τον Καπίνο να μπλοκάρει.

Στο 34′ σε ένα σημείο, όπου η ΑΕΚ φαινόταν να ελέγχει το ματς ήρθε ένα λάθος στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Μουκουντί στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, βρήκε τον Μλάντεν με τον Μανούχο να δείχνει την «άσπρη βούλα». Ο VAR συμφώνησε μαζί του και ο Παναιτωλικός στο 37′ είδε τον Ζοάο Πέδρο να ευστοχεί με «σκαφτή» εκτέλεση. Ο φορ των Αγρινιωτών έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα με τους γηπεδούχους να μπαίνουν  ξανά στο ματς. Στο 44′ η ΑΕΚ απείλησε με τον Γκατσίνοβιτς. Η μπάλα «στρώθηκε» στον Σέρβο χαφ που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι των αμυντικών του Παναιτωλικού.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τις ίδιες συνθέσεις στο β’ μέρος με τους Αγρινιώτες να απειλούν στο 53′ με το σουτ του Χουάνπι από πλεονεκτική θέση να περνά άουτ. Το ρευστό 1-2 παρέμενε με την ΑΕΚ ναι μεν να ελέγχει το ματς, ωστόσο να μην μπορεί να κάνει κλασική ευκαιρία απέναντι στους Αγρινιώτες που έψαχναν μία καλή φάση.

Στο 61′ η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου με σουτ του Γκατσίνοβιτς από τον άξονα με τον Καπίνο να διώχνει σε κόρνερ. Και στο 62′ οι Αγρινιώτες είχαν μεγάλη στιγμή για το 2-2. Οι Μπρούνο Ντουάρτε και Οικονόμου βρέθηκαν στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον πρώην αμυντικό της Ένωσης με προβολή από πλεονεκτική θέση να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Στο 65′ όμως άλλαξαν όλα. Οι Αγρινιώτες κατάφεραν με σουτ του Μπαλντασάρα που κόντραρε ελάχιστα στον Μουκουντί, να φθάσουν στο 2-2. Ο Παναιτωλικός έπαιρνε βάσει εικόνας ειδικά από το 30′ και μετά ό,τι άξιζε. Είχε βελτιωθεί ανασταλτικά, ενώ είχε άλλη εικόνα δημιουργικά απέναντι σε μία ΑΕΚ που μετά το καταπληκτικό 25λεπτο χαλάρωσε και δεν διαχειρίστηκε καθόλου σωστά το προβάδισμά της.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να αντιδράσει με τον Παναιτωλικό, πλέον, να πιστεύει και μέσω των φωνών του Πετράκη από τον πάγκο όχι απλά στην επιστροφή, αλλά και στην ανατροπή απέναντι στην Ένωση, όπως είχε κάνει πρόσφατα στο Κύπελλο κόντρα στην Athens Καλλιθέα.

Στο 77′ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε εκ νέου σε πλεονεκτική θέση, αλλά προσπάθησε να πλασάρει με το δεξί και όχι με το αριστερό με συνέπεια να σπαταλήσει ακόμη μία ευκαιρία, με το 2-2 να παραμένει.

Η ΑΕΚ επέμεινε και στο 83′ είχε τεράστια διπλή ευκαιρία με Γκατσίνοβιτς και Μάνταλο. Ο πρώτος είδε τον Καπίνο να αποκρούει το γυριστό του Σέρβου με τον Μάνταλο να μην μπορεί στην επαναφορά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Και στο τέλος ο Αλμέιδα ρίσκαρε… Έβγαλε τον Μοχαμάντι και έβαλε τον παραγκωνισμένο, Τομ Φαν Βέερτ για να παίξει μαζί με τον Λιβάι στην αντίπαλη περιοχή. Η ΑΕΚ, πλέον, στόχευε στην περιοχή και στον Ολλανδό φορ.

Το 2-2 παρέμενε με την ΑΕΚ να βλέπει τον Βίντα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να μην ανησυχεί τον Καπίνο.

Καλός ο διαιτητής Ευάγγελος Μανούχος.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι (68′ Καρέλης), Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Ζοάο Πέδρο (90′ Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε .

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68′ λ.τρ. Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (86′ λ.τρ. Μήτογλου), Μοχαμάντι (86′ Φαν Βέερτ), Ελίασον, Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Ζίνι (68′ Τσούμπερ).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE