Παχυσαρκία | Νέο ενέσιμο φάρμακο με τριπλή δράση – Μειώνει ως 25% το σωματικό βάρος

Share on:

Μέχρι πρόσφατα, οι παχύσαρκοι που αγωνίζονταν να χάσουν σωματικό βάρος και να κερδίσουν… ποιότητα και ποσότητα ζωής βασίζονταν κυρίως στις δικές τους προσπάθειες και είχαν περιορισμένη ιατρική βοήθεια. Πλέον, όμως, μπορούν να βασίζονται ολοένα και περισσότερο στην επιστήμη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια «επανάσταση» στον τομέα του μεταβολισμού, με νέα φάρμακα που αναπτύσσονται συνεχώς.

Η Ρετατρουτίδη είναι ένας τριπλός αγωνιστής υποδοχέων του γλυκοζοεξαρτώμενου ινσουλινοτρόπου πολυπεπτιδίου (GIP), του γλυκαγονόμορφου πεπτιδίου 1 (GLP 1) και του γλυκαγόνου. Η συγκεκριμένη δραστική ουσία, που μελετάται σε σειρά ερευνών από τη φαρμακευτική εταιρία Eli Lilly, μιμείται τη δράση των ορμονών GLP-1, GIP και γλυκαγόνης (glucagon), γι’ αυτό έχει λάβει και το προσωνύμιο “triple G”. Οι ορμόνες αυτές βοηθούν στη ρύθμιση της γλυκόζης αίματος, επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου και μειώνουν την όρεξη.

Σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό NEJM, μελετήθηκε η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της σε άτομα με παχυσαρκία.

Πηγή: ygeiamou.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE