Παμπειραϊκό συλλαλητήριο στις 29 Νοέμβρη

Share on:

Μαζική σύσκεψη «για την οργάνωση της πάλης μας απέναντι σε αυτό το τσουνάμι που απειλεί να σαρώσει τη ζωή και την υγεία όλων μας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο «Μεταξά» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και τη συμμετοχή άνω των 30 σωματείων και φορέων του Πειραιά.

Η απόφαση που πήραν είναι να μετατρέψουν την πρώτη μέρα της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ στις 29-30 Νοέμβρη, σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την Υγεία.

Την κατάσταση στο Νοσοκομείο «Μεταξά» παρουσίασε εκ μέρους του Σωματείου η Ε. Κακαβιάρη, σημειώνοντας ότι εδώ και πολύ καιρό είναι έκρυθμη λόγω της υποστελέχωσης όλων των τμημάτων. Αναφέρθηκε στο φαρμακείο, που έχει μείνει με έναν μόνιμο υπάλληλο και έναν επικουρικό για να καλύψει καθημερινά από 80 έως 120 χημειοθεραπείες, ενώ θύμισε την περίοδο που η λειτουργία του αναστάλθηκε λόγω ασθένειας του μοναδικού φαρμακοποιού, οδηγώντας σε αναβολή χημειοθεραπειών. Επίσης, μίλησε για τις συνέπειες των δεκάδων κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων.

Για το κύμα παραιτήσεων και αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων, που οδηγεί σε κατάρρευση το νοσοκομείο, μίλησε ο ογκολόγος Ν. Μπουντούρογλου, τονίζοντας ότι η παύση της λειτουργίας της Μονάδας Μαστού ήταν η πρώτη συνέπεια, ενώ «έπεται και συνέχεια με το Παθολογοανατομικό και το Ακτινολογικό Τμήμα».

«Το έγκλημα απέναντι στην Υγεία του λαού έχει ονοματεπώνυμο: Εμπορευματοποίηση της Υγείας! Έγκλημα με την υπογραφή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και με την υπογραφή και των προηγούμενων κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί σε σκυταλοδρομία προώθησαν την υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας, στήριξαν τα κέρδη της ιδιωτικής Υγείας ενώ την ίδια ώρα θεωρούν “κόστος” την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, τη στελέχωση των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», υπογράμμισε.

Παίρνοντας τον λόγο οι φορείς επικεντρώθηκαν μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι το ογκολογικό νοσοκομείο του Πειραιά καταρρέει, την ίδια στιγμή που κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής είναι όλο και περισσότερο εκτεθειμένοι σε επιβαρυντικές συνθήκες από την επικίνδυνη επιχειρηματική δράση, όπως π.χ. με τα καζάνια του θανάτου, την περιβαλλοντική επιβάρυνση και άλλους καρκινογόνους παράγοντες.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE