Ουκρανία | Στο στόχαστρο επιθέσεων η Οδησσός

Share on:

Πύραυλοι έπληξαν δυο βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Κρεβί Ρι- Στην Οδησσό αναφέρθηκε πλήγμα από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος-καμικάζι.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Οδησσός αποτέλεσε στόχο ρωσικών επιδρομών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλήγματα έχουν αναφερθεί επίσης σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κρεβί Ρι.

Αναλυτικότερα, η νότια στρατιωτική διοίκηση της χώρας εξέδωσε δήλωση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, λέγοντας ότι η Ρωσία πραγματοποίησε επίθεση στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, «με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα» -δηλαδή drones- και υπάρχει «επίσης κίνδυνος επίθεσης με πυραύλους», ενώ συμβούλευε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν αργότερα ότι και τα 20 drones που συμμετείχαν στην επίθεση καταστράφηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Σημειώνεται ότι η πόλη βρίσκεται στο στόχαστρο ρωσικών επιθέσεων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Χθες, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν.  Ήταν μια από τις πολλές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη. Συνολικά άφησαν 13 νεκρούς και 24 τραυματίες.

Πλήγματα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Κρεβί Ρι

Πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα δυο βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Κρεβί Ρι της Ουκρανίας (κεντρικά), ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ολεξάντρ Βίλκουλ.

Σύμφωνα με τον Βίλκουλ, τρεις πύραυλοι έπληξαν δυο εγκαταστάσεις βιομηχανιών «που δεν έχουν καμιά σχέση με τον στρατό» της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 38χρονος.

Αυτοκίνητο υπέστη ζημιές από συντρίμμια πυραύλων οι οποίοι καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

«Οι ζημιές είναι μεγάλες», σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου στην πλατφόρμα Telegram.

Πηγή: naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE