Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 | Με στιγμές ποιότητας

Share on:

Κοντά στην κορυφή παρέμεινε ο Ολυμπιακός που με πίεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο λύγισε 3-1 την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά οι Ηπειρώτες με σφιχτή αμυντική διάταξη, περιόριζαν τις επελάσεις τους. Όταν ξεκλειδώθηκε η άμυνα τους για πρώτη φορά από τον Ντόη στο 57΄, όλα έγιναν πολύ απλά για τον Ολυμπιακό.

Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Ανδρέας Ντόη (57′), Φραν Ναβάρο (65′) και Γιόβετιτς (90+3′), ο Κόντε με πέναλτι (75′) σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, μειώνοντας σε 2-1. Ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να φθάσει σε ευρύτερο σκορ, αν κάποια απ’ αυτές τις είχε αξιοποιήσει νωρίτερα.

Ο Μασούρας μπορεί να μην χρίστηκε σκόρερ, αλλά ήταν πολύ καλός κι έβγαλε δυο ασίστ. Εξαιρετική η παρουσία του Όρτα στο ντεμπούτο του. Ο Καρβαλιάλ έδωσε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά και στον Τσικίνιο ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΣ ήταν ακίνδυνος επιθετικά και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ήταν ανέφικτο να πάρει κάτι από την έξοδό του στον Πειραιά.

Από νωρίς ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με καλή πίεση και συντριπτική κατοχή. Μόλις στο 2′ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία με σουτ άουτ του Μασούρα, ενώ στο 7′ νέο σουτ του Έλληνα διεθνή κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο 19′ ο ίδιος παίκτης έχασε δεύτερη σημαντική ευκαιρία, όταν από κοντά σούταρε άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 30′, όταν μετά από συνεργασία Χέσε – Μασούρα και κάθετη του δεύτερου, ο Φορτούνης βρέθηκε τετ-α-τετ όμως πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Για τους φιλοξενούμενους η πρώτη και μοναδική στιγμή του πρώτου 45λεπτου ήταν αυτή του 39′ όταν ο Σόρια σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, η κοντινή κεφαλιά του Ντόη από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε επίσης άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έγινε αποτελεσματικός. Στο 51′ ο Ναβάρο από κοντά με κεφαλιά σημάδεψε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ στο 57′ ήρθε το 1-0. Μετά από φάση διαρκείας, ο Ντόη με συρτό δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή νίκησε τον Αθανασίου και έβαλε το ματς στις ράγες για τους γηπεδούχους. Γρήγορα ήρθε και το δεύτερο γκολ, στο 65′, όταν μετά από αντεπίθεση ο Μασούρας υποδέχθηκε τη μπάλα, είδε τον Ναβάρο μόνο αριστερά, του πέρασε τη μπάλα και ο Ισπανός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0. Γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ αρχικά, αλλά μέτρησε μέσω VAR.

Ο ΠΑΣ σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές του ενέργειες στο παιχνίδι μείωσε. Ο Τούτου έκανε ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε, κάνοντας το πέναλτι. Στο 75′ ο Κόντε το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο και στο 77′ είχε μια καλή ευκαιρία με την ατομική προσπάθεια του Ποντένσε και το σουτ του Πορτογάλου άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε τις ντρίμπλες και σούταρε με το αριστερό, όμως ο Αθανασίου μπλόκαρε σταθερά. Ένα ακόμη λεπτό μετά, ο Ναβάρο έκλεψε τη μπάλα και βγήκε τετ-α-τετ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, πριν περάσει παράλληλα με την εστία.

Το τρίτο «ερυθρόλευκο» γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Μασούρας έφυγε από τα δεξιά στην αντεπίθεση, έβγαλε έξοχο γύρισμα για τον Γιόβετιτς και ο Μαυροβούνιος με σουτ κλάσης στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το τελικό 3-1. Στο φινάλε, ο Τσικίνιο άγγιξε το γκολ στο ντεμπούτο του.

Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) είχε εύκολο έργο.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Έσε (73′ Καρβάλιο), Όρτα (60′ Τσικίνιο), Φορτούνης, Μαρτίνς (73′ Ποντένσε), Μασούρας, Ναβάρο (90′ Γιόβετιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου / 4-3-3): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος (82′ Τσαούσης),  Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα (82′ Έφορντ), Ροσέρο (63′ Τούτου), Τζίμας, Μπάλαν (63′ Κόντε)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE