Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 3-1 | Παγκόσμια κλάση ο Φορτούνης (vid)

Share on:

Θρυλική βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 2-1 της Γουέστ Χαμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και να μπαίνουν δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Γκολάρα ο Φορτούνης (33′), βρήκε δίχτυα ο Ροντινέι (45+2′), μείωσε ο Πακετά (87′).

Σούπερ βραδιά για τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι πήραν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για την πορεία τους στον όμιλο, καθώς επικράτησαν 2-1 της Γουέστ Χαμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η δουλειά του Ολυμπιακού έγινε από το πρώτο μέρος. Με ένα ανεπανάληπτο γκολ ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό, με τον Ροντινέι να ανεβάζει τον δείκτη στο 45+2′ με τη “βοήθεια” του Ογκμπόνα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όμως τα σφυριά μείωσαν στο 87′ με γκολάρα του Πακετά.

Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έφτασε στους τέσσερις βαθμούς και είναι στο -2 από Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ. Στον έναν πόντο παρέμεινε η τελευταία Μπάτσκα Τόπολα.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο (9/11, 22:00). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Φράιμπουργκ θα υποδεχθεί την Μπάτσκα Τόπολα (9/11, 22:00).

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να τα καταφέρνει πρώτος. Δεν υπήρχε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, όμως οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν πιο σίγουροι στις κινήσεις τους.

Ο Φορτούνης από τα δεξιά και ο Ποντένσε από τα αριστερά επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Γουέστ Χαμ, ενώ σημαντικές ήταν και οι κινήσεις των Ορτέγκα και Ροντινέι, οι οποίοι ανέβαιναν συνεχώς προσφέροντας πλάτος στην ομάδα τους. Η Γουέστ Χαμ δεν είχε απειλήσει, με τον Πασχαλάκη να περνάει εύκολο απόγευμα μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ στο 33ο λεπτό με γκολάρα.. Ο Φορτούνης πήρε την μπάλα, την κουβάλησε, νίκησε όλους τους αντιπάλους του και εκτέλεσε εκτός περιοχής, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με εντυπωσιακό τρόπο. Λίγο αργότερα ο Φορτούνης απείλησε εκ νέου με κεφαλιά.

Το πρώτο μέρος έκλεισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Ογκμπόνα έβαλε το πόδι του για να κόψει και η μπάλα κατέληξε τα δίχτυα. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Ντάνι Ινγκς είχε πολύ μεγάλη για να μειώσει στο σκορ, όμως οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το μηδέν.

Η Γουέστ Χαμ θέλησε να μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος. Στο 48ο λεπτό ο Γουόρντ-Πράους εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 54′ τα σφυριά είχαν ακόμη μία καλή στιγμή με σουτ του Ινγκς με τη μία, με τον επιθετικό ωστόσο της Γουέστ Χαμ να αστοχεί. Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν τις στιγμές τους στην κόντρα και έτσι δημιούργησαν μία επικίνδυνη στιγμή με τον Ποντένσε από τα αριστερά, με το γέμισμα του Πορτογάλου να μην είναι όμως το ανάλογο.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, ελέγχοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 71ο λεπτό ο Κααμπί κράτησε την μπάλα δεξιά της περιοχής, έκανε το γύρισμα στον Αλεξανδρόπουλο εκτός περιοχής, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Γουέστ Χαμ μείωσε στο 87′, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να “φουντώσει” στα τελευταία του λεπτά. Ο Κίνι προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, έδωσε ύψος στην μπάλα, με τον Πακετά να εξαπολύει βολίδα στην κίνηση για το 2-1. Ο Ολυμπιακός αμύνθηκε σωστά και ψύχραιμα.

Η κεφαλιά του Σούτσεκ στο 90+7′ δεν απείλησε αρκετά, ενώ το σουτ του Φορτούνη λίγο νωρίτερα προκάλεσε ανησυχία στον Αρεολά. Έτσι, οι Πειραιώτες κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και πανηγύρισαν στο φινάλε μία σπουδαία νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι (75′ Κίνι), Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85′ Μασούρας), Έσε, Φορτούνης (90+3′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (85′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί. (90+3′ Σκάρπα)
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Γουόρντ-Πράους (72′ Άλβαρες), Σούτσεκ, Φορνάλς (57′ Φορνάλς), Κούντους (72′ Κορνέ), Μπενραχμά (58′ Μπόουεν), Ινγκς (58′ Αντόνιο).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE