Όλες οι τελευταίες πυρκαγιές

Share on:

Ήδη από το τέλος του Μάρτη ξεκίνησαν για ακόμη μια φορά περιοχές και δασικές εκτάσεις να τυλίγονται στο έλεος της φλόγας. Σάμος, Πήλιο, Εύβοια και Μεσσηνία τέθηκαν σε κίνδυνο.

Αναλυτικά οι πυρκαγιές:

Στις 30 Μαρτίου πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο νησί της Σάμου όπου 63 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων επιχείρησαν να την σβήσουν ώσπου εν τέλη τέθηκε υπό έλεγχο.

Το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει:

Στις 31 Μαρτίου πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Κάκκαβα Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα. Την ίδια μέρα κιόλας άνδρας συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην θέση Άγιος Παύλος, στην τοπική κοινότητα Μάνεση. Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Στις 1 Απριλίου πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Πλαταμόνα του δήμου Νοτίου Πηλίου. Συνολικά, 66 πυροσβέστες με 2 ομάδες και 25 οχήματα προσπάθησαν να την σβήσουν.

Στις 3 Απριλίου ακόμη μια πυρκαγιά στην περιοχή Ράχη Αλιβερίου Εύβοιας με 18 πυροσβέστες και 9 οχήματα.

Στις 4 Απριλίου πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Ενεργοποιήθηκε το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και επιχείρησαν συνολικά 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων.

Στις 5 Απριλίου πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη Σορωνή Ρόδου με 40 πυροσβέστες και 15 οχήματα. Εκκενώθηκαν σχολεία και ο οικισμός.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE