Οικονόμου για «Turkaegean»| Θα υπάρξει άμεσα προσφυγή της Ελλάδας

Share on:

Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ότι η Ελλάδα θα προσβάλει την κίνηση της Τουρκίας να κατοχυρώσει τον όρο “Turkaegean” για εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ξεκαθάρισε επίσης, πως η συγκεκριμένη κίνηση της Τουρκίας δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα και πως μάλιστα πολύ σύντομα η χώρα μας θα δώσει την απάντηση της.
Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή», σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στη Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.
«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια πρόσθεσε πως θα αποκατασταθεί η τάξη όπως και έγινε μ την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον όρο ούτε για την χρήση του.

Γιατί η ΗΠΑ αρνήθηκε τον όρο Turkaegean

Συγκεκριμένα, η αμερικανική πλευρά βρήκε στην αίτηση που κατατέθηκε από τούρκικο φορέα για την κατοχύρωση του όρου λάθη και παραλέιψεις. Η αίτηση κατατέθησε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για την κατοχύρωση του όρου Turkaegean για ευρεία χρήση διαφημιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.
Η υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου κοινοποίησε την απορριπτική απόφαση στις 3 Ιουνίου 2022. Ο νομικός σύμβουλος που την εξετάζει αναφέρει αναλυτικά τέσσερις λόγους.
Ένας από τους λόγους προκαλεί ερωτήματα για τη σοβαρότητα του εγχειρήματος, ενώ είναι ξεκάθαρη η έλλειψη αυτογνωσίας. Κι αυτό επειδή «η αίτηση δεν κατατέθηκε από αμερικανικό Δικηγορικό Γραφείο, όπως προβλέπεται».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται επίσης ότι «πρέπει να γίνει ακριβής περιγραφή της χρήσης του όρου», ότι δεν επιτρέπεται η χρήση παρένθεσης και εισαγωγικών -με αυτόν τον τρόπο είχε γίνει η καταχώρηση του όρου-. Παράλληλα στην αίτηση δεν υπάρχει επισυναπτόμενη η ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του αιτούντος.

Η προθεσμία για να ζητηθεί αναθεώρηση της απορριπτικής απόφασης λήγει στις 3 Δεκεμβρίου του 2022.

Τι είναι το «Turkagean»

Για ακόμη ένα καλοκάρι η Τουρκία στην προσπάθεια της να οικειοποιηθεί με το όνομα Αιγαίο, επιδιώκει να καθιερώσει το όνομα “Τούρκικο Αιγαίο”, για τις διακοπές των τουριστών στις μικρασιατικές ακτές.
Τα παράλια της δυτικής χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος.

Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE