Οι υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για την βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης

Share on:

Ο “κούριερ”, που πήγε τον εκρηκτικό φάκελο στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης Αναστασία Ανθοπούλου δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Μετά την ανησυχητική προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από την τρομοκρατική επωνυμία “Ένοπλη Απάντηση”, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, δεν αποκλείουν ο άνδρας που παρέκαμψε όλες τις δικλείδες ασφαλείας παραδίδοντας τον φάκελο-βόμβα, χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, να είναι μέλος του εκτελεστικού πυρήνα των βομβιστών, που έδρασε “αυτοπροσώπως”.

“Η “τύχη” όμως δε θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δε θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός. Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος-βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δε θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της”, αναφέρει απειλητικά στην προκήρυξή της η “Ένοπλη Απάντηση”.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε μεταξύ άλλων: “Κάπως έτσι γράφουν αυτοί και κάπως έτσι τρομοκρατούν ή επιχειρούν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και τους δικαστές, αλλά κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται στη φυλακή. Το θέμα είναι μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες, είτε θανάτους, είτε τραυματισμούς και επειδή έχουμε υποστεί τέτοιες βλάβες μεγάλες, το λέω με πάρα πολύ σεβασμό, δεν θα παίξουμε με αυτά τα θέματα, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποκαλυφθούν αυτοί και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Ανησυχώ πάρα πολύ, δεν υποτιμώ καμία ενέργεια από την πιο μικρή, ακόμη και ένα γκαζάκι ακόμη και ένα φυτίλι, γιατί μέσα από ένα ατύχημα μπορεί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, και έχουν συμβεί στο παρελθόν αυτά”.

Στο επιθετικό κείμενο της προκήρυξης εκτοξεύονται απειλές εναντίον των δικαστικών λειτουργών με αφορμή την εξαθλίωση των κρατουμένων, τις εξοντωτικές ποινές και νόμους, τις κατασχέσεις σπιτιών. Προειδοποιούν απειλητικά δικαστικό και αστυνομικό σώμα πως “καλό θα είναι να κοιτάτε πίσω σας πριν το κάθε σας βήμα, να σκεφτείτε πολύ καλά την κάθε σας απόφαση, γιατί ποτέ δεν ξέρετε σε ποιον από εσάς τα μέσα που διαθέτουμε θα στραφούν. Η κάθε σας επιλογή έχει και το ανάλογο κόστος”.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί έως τώρα δεν έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του “μεταφορέα” του εκρηκτικού φακέλου και δεν φαίνεται να έχει συνδεθεί με κάποια εταιρεία ταχυμεταφορών. Ο εκρηκτικός φάκελος που απενεργοποιήθηκε εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προς αναζήτηση DNA ή αποτυπωμάτων. Η συνδεσμολογία ήταν ολοκληρωμένη, έφερε σημαντική ποσότητα ζελατινοδυναμίτιδας, με ελάσματα ή μανταλάκια, που θα ολοκλήρωναν το κύκλωμα στην περίπτωση που άνοιγε οι φάκελος, με πιθανά δολοφονικά αποτελέσματα. Ο φάκελος είχε φθάσει 10 ημέρες πριν στο γραφείο της Προέδρου Εφετών, και στις 12 Φεβρουαρίου, όταν εκείνη επέστρεψε από άδεια, ο σύζυγός της συνταξιούχος στρατιωτικός, διέκρινε ότι κάτι ύποπτο είχε το εσωτερικό του, και δεν ήταν ημερολόγιο που περίμενε η δικαστική λειτουργός. Από την εξερεύνηση του φακέλου στο ΧRAY διαπιστώθηκε το εκρηκτικό περιεχόμενό του.

Σημειώνεται ότι στην βόμβα που απενεργοποιήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, έχει βρεθεί αποτύπωμα του κατασκευαστή ή μεταφορέα της βόμβας με το μισό κιλό εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, στην βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας έχει βρεθεί η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, χωρίς προς το παρόν αξιοποιήσιμα στοιχεία αναφορικά με DNA ή αποτυπώματα,

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί βλέποντας αυτή την γρήγορη κλιμάκωση δεν αποκλείουν και ανησυχούν για το ενδεχόμενο ένοπλων επιθέσεων. Και οι τρεις ενέργειες εκτιμούν ότι προέρχονται από το ίδιο “παλιό διευθυντήριο”, που έχει παράσχει τεχνογνωσία και έχει αναθέσει διαφορετικές ενέργειες σε ξεχωριστές ή ανακυκλούμενες ομάδες νεότερων “εκτελεστικών πυρήνων”.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE