Ο Έλον Μασκ μοιράζεται εντυπωσιακό βίντεο | Άνδρας με εμφύτευμα παίζει σκάκι με τη δύναμη του νου του

Share on:

Σε μια ιστορική στιγμή για την επιστήμη και την τεχνολογία, ο Έλον Μασκ δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει έναν παραπληγικό άνδρα να ελέγχει τον δρομέα ενός ποντικιού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη του.

Ο 29χρονος Νόουλαντ Αρμπό, ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευμα τσιπ της Neuralink στον εγκέφαλό του, πρωταγωνιστεί στο βίντεο, γεμάτος χαρά, καθώς επιδεικνύει τις νεοαποκτηθείσες ικανότητές του. Με μια απλή σκέψη, μετακινεί τον κέρσορα από την μια άκρη της σκακιέρας στην άλλη, αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκόμενους και τους θεατές του βίντεο.

“Βλέπετε αυτόν τον κέρσορα στην οθόνη; Αυτός είμαι εγώ…” λέει ο Αρμπό, ο οποίος έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω μετά από ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια κατάδυσης πριν από οκτώ χρόνια. “Είναι μόνο η δύναμη του μυαλού μου.”

Σε απάντηση στις ερωτήσεις ενός μηχανικού της Neuralink, ο Αρμπό περιγράφει την εκπαίδευση που προηγήθηκε, κατά την οποία έπρεπε να διαφοροποιήσει τη φανταστική κίνηση από την πραγματική προσπάθεια κίνησης. “Στην αρχή προσπαθούσα να κουνήσω νοητά το δεξί μου χέρι αριστερά, δεξιά, μπρος και πίσω. Σιγά σιγά, η κίνηση του κέρσορα στην οθόνη έγινε για μένα διαισθητική.”

Η επιτυχής χρήση της τεχνολογίας της Neuralink από τον Αρμπό αποτελεί κομβικό σημείο και ενισχύει την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο τσιπ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει δραματικά την καθημερινότητα ατόμων με αναπηρία.

Στο βίντεο, ο Αρμπό μιλάει με ενθουσιασμό για τις αλλαγές που έχει φέρει η πρωτοποριακή τεχνολογία στη ζωή του, την οποία παρομοιάζει με τη “Δύναμη” από τον Πόλεμο των Άστρων. “Είμαι πολύ τυχερός που συμμετέχω σε αυτό. Κάθε μέρα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα,” τονίζει.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι το πρώτο άτομο που έλαβε το τσιπ μπορεί πλέον να κινεί τον δρομέα του ποντικιού στην οθόνη μόνο με τη σκέψη. “Η πρόοδος είναι καλή και ο ασθενής φαίνεται να έχει ανακάμψει πλήρως,” δήλωσε ο Μασκ σε εκδήλωση του Spaces στο Twitter.

Ο Μασκ κοινοποίησε το βίντεο με τον Αρμπό στο προσωπικό του προφίλ, χαρακτηρίζοντας την επίδειξη ως “τηλεπάθεια”.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE