Νέο όχι των οδηγών ταξί και ελευθέρων επαγγελματιών | Δυναμική κινητοποίηση (vid -pics)

Share on:

Φωτορεπορτάζ Αλέξης Μάρης

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο συνολικά συμμετείχαν αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΣΑΤΑ είχε ανακοινώσει ότι τα ταξί σε όλοι την επικράτεια θα προβούν σε κινητοποιήσεις και απεργίες, ενώ, ειδικά στην Αθήνα προγραμματίστηκε 48ωρη απεργία για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου, αλλά και για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου που αναμένεται να ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής

Το ΣΑΤΑ υπογραμμίζει ότι το ταξί «κινδυνεύει με αφανισμό» και συμπληρώνει ότι «πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους». Παράλληλα, διεκδικεί την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ως εδώ» και «Όχι στον αφανισμό».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου και δηλώνει έτοιμος για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Λόγω της κινητοποίησης, η Ελληνική Αστυνομία είχε προχωρήσει νωρίτερα σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε το βίντεο από την πορεία:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE