Νέα δορυφορική εικόνα από την κακοκαιρία – Κατεστραμμένος ο θεσσαλικός κάμπος

Share on:

Αντιμέτωποι με πολύ ισχυρά καιρικά φαινόμενα, απόρροια της κακοκαιρίας Daniel, ήρθαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας την περασμένη εβδομάδα, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα (11/09) στον νομό Λάρισας.

Την ίδια ώρα, 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται από δυνάμεις των ΕΜΑΚ, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως 4.506 άνθρωποι έχουν βγει με ασφάλεια. Οι εικόνες, ωστόσο, που καταγράφονται από δορυφόρους και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής είναι αποκαλυπτικές.

Συγκεκριμένα, στην εικόνα που κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel2 χθες (10/11) μπορεί να δει κανείς ότι η πλειοψηφία του θεσσαλικού κάμπου είναι κατεστραμμένη. Ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του, δημοσίευσε το στιγμιότυπο που φαίνεται πως η Θεσσαλία διαλύθηκε από τις πλημμύρες.

Η ανάρτησή του:

«Στις 10 Σεπτεμβρίου (χθες), ο δορυφόρος Sentinel2 κατέγραψε αυτή την εικόνα της περιοχής γύρω από τη Λάρισα, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού. (κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)».

Πηγή: reader.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE