Ναυάγιο στην Πύλο | 78 οι νεκροί, πληροφορίες ότι επέβαιναν 700 μετανάστες

Share on:

Σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο τείνει να εξελιχθεί αυτό που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν έχουν επιβεβαιωθεί 78 νεκροί, έχουν διασωθεί 104, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο σκάφος, που πιθανότατα είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερεις ημέρες από το Τομπρούκ της Λιβύης, επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι. Την ίδια ώρα τρομάζει η ενημέρωση που εκανε ο κλαδάρχης υποναύαρχος του Λιμενικού Τρύφωνας Κοντιζάς. Οπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Καλαμάτας Κώστας Γαζούλης μίλησε για πληροφορίες απο μαρτυρίες διασωθέντων που αναφέρουν 700 μετανάστες που επέβαιναν στο αλιευτικό. Επίσης τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για ανάκριση. Στην Καλαμάτα μεταβαίνει ειδική ομάδα αναγνώρισης θυμάτων και καταστροφών, όπως και ιατροδικαστές από την Αθήνα για τη διαδικασία της νεκροτομή των θυμάτων.

Οι 100 μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου είναι σε αυτή την ώρα μια μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας του χώρου για να υποδεχθεί. Νωρίτερα,τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με “Super Puma”στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο αντιμετωπίζουν κάποια παθολογικά προβλήματα, τα οποία δεν είναι σοβαρά. Κανείς τους δεν μιλάει αγγλικά. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο)

Εκφράζονται φόβοι όμως ότι ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των επιβαινόντων και συνεχίζεται η έρευνα. Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

Στην πόλη της Καλαμάτας αναμένεται να μεταβεί και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, ο κ. Καρβέλης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE