Μυτιλήνη| Μετανάστρια γέννησε σε βραχονησίδα(φωτογραφίες)

Share on:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια από τις γυναίκες που επέβαινε στο σκάφος και ήταν εγκυμονούσα γέννησε πάνω στη νησίδα το μωρό της.

Στην βάρκα επέβαιναν 32 άτομα μαζί και η νεαρή μητέρα, η οποία με το που έφτασε σε ελληνικό έδαφος δεν άντεξε άλλο και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού, με τις υπόλοιπες γυναίκες που ταξίδευαν μαζί της να προσπαθούν να την βοηθήσουν. Οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι του κράτους της Ερυθραίας.

Στο χώρο της καραντίνας του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες στα πλαίσια τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το μόλις λίγων ωρών βρέφος που γεννήθηκε στην βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς ανατολικά της Μυτιλήνης.

Το Λιμενικό Σώμα κάνει λόγο για “βόμβες” από την Τουρκία

«Ετοιμοθάνατους και ετοιμόγεννες δεν τις βάζεις ποτέ σε φουσκωτό για να περάσουν παράνομα σε άλλη χώρα κάτω από πολύ δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Είναι ενδεικτικό του τρόπου που σκέφτονται στην Τουρκία και το πόσο υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Επιχείρηση απεγκλωβισμού τριάντα ενός αλλοδαπών και ενός νεογνού από τη νησίδα Μπαρμπαλιάς ανατολικά ν. Λέσβου

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νησίδας “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ” ανατολικά ν. Λέσβου υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην νησίδα “ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ”, ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο, πλησίον της ακτής, ενώ επί της νησίδας είχε αποβιβασθεί ικανός αριθμός αλλοδαπών.

Ἀμεσα ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με θετικά αποτελέσματα και επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν στο έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια τριάντα δύο αλλοδαποί (26 άνδρες, 05 γυναίκες και 01 νεογέννητο), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης. Ουδείς εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Σημειώνεται ότι σε μία γυναίκα εκ των αλλοδαπών, η οποία ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μαζί με το νεογέννητο αγόρι της, το οποίο γεννήθηκε επί της νησίδας, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Με την άφιξη τους στο λιμένα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE