Mπράβοι “του Γκαζιού” | Σκορπούσαν τον τρόμο για 50 ευρώ

Share on:

Οι “μπράβοι του Γκαζιού”, σκορπούσαν τον τρόμο σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων και τα… Σαββατοκύριακα, συμμετείχαν σε οπαδικές συμπλοκές σε γήπεδα με αμοιβή 50 ευρώ.

Δεν δίστασαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις να ξυλοκοπήσουν εκτός υπηρεσίας αστυνομικούς, σε διαφορετικά μπαρ του Κεραμεικού. Ο λόγος για τα οκτώ μέλη συμμορίας, που εξαρθρώθηκε την περασμένη Κυριακή από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα Ποντίων και του Μανδραϊκού σε γήπεδο του Ασπροπύργου.

Θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι, κάνουν λόγο για “τρομοκρατία”, φοβούμενοι να καταγγείλουν βίαιες επιθέσεις, με “πρωταγωνιστές” τους οκτώ συλληφθέντες. Η δράση τους, φέρεται να ξεκινά από τον Ιούνιο του 2022.

Κέρασμα πριν την επίθεση

Κατάγματα και εκχυμώσεις στη μύτη, κακώσεις στα δόντια, εκτεταμένες εκχυμώσεις στο μέτωπο, τραύμα στο μάτι, βαρύ κάταγμα στη γνάθο (αντιμετωπίστηκε χειρουργικά), κακώσεις στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι. Πρόκειται για μερικά από τα τραύματα που υπέστησαν τα μέλη παρέας που διασκέδαζε σε γενέθλια τα ξημερώματα της 16ης Σεπτεμβρίου σε μπαρ στο Γκάζι. Ανάμεσα τους και ένας εν ενεργεία αστυνομικός. Όλα ξεκίνησαν από ένα κατά λάθος σκούντημα του σερβιτόρου του νυχτερινού μαγαζιού. Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο μετρ κέρασε… σφηνάκια την παρέα, όμως λίγο αργότερα όταν είχαν χαλαρώσει, τα οκτώ μέλη της συμμορίας, εμφανίστηκαν δίπλα τους και τους ξυλοκόπησαν. Οι δύο από τους δράστες, κρατούσαν στα χέρια τους πιστόλια.

Μερικούς μήνες πριν, τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου, σε άλλο μαγαζί στο Γκάζι, μέλη της ίδιας συμμορίας, επιτέθηκαν σε παρέα πελατών, μεταξύ των οποίων και τότε ήταν ένας αστυνομικός. Οι δράστες, φορούσαν κοκάλινα γάντια μοτοσυκλέτας, με σκοπό να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης σωματικές βλάβες στα θύματα.

Επί πληρωμή… χούλιγκαν

Πέτρες, πλαστικά καθίσματα, γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός, πυροσβεστήρες. Πρόκειται για μερικά από τα αντικείμενα που είχε επιστρατεύσει ομάδα χούλιγκαν, την ώρα που πραγματοποιούσε επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις, τον περασμένο Ιούνιο στο γήπεδο της οδού Πέτρου Ράλλη. Ανάμεσα τους, ήταν και τρία μέλη της συμμορίας. Οι συλληφθέντες που… συνήθιζαν να συμμετέχουν με το αζημίωτο σε γηπεδικά επεισόδια, επιχείρησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, κατά της διάρκεια του αγώνα μεταξύ των ομάδων “ΠΑΟ ΡΟΥΦ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ”, για να επιτεθούν στους φιλοξενούμενους.

Μία άλλη… “επίσκεψη” τους σε γήπεδο, την περασμένη Κυριακή, είχε διαφορετική κατάληξη. Μέλη της συμμορίας, “πρωταγωνίστησαν” σε συμπλοκή φιλάθλων κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα “ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ”, με έναν εξ αυτών, να πυροβολεί τέσσερις φορές στον αέρα με ένα πιστόλι TOKAREV. Λίγη ώρα μετά το συμβάν, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τα αυτοκίνητα των δραστών και συνέλαβαν τον πιστολέρο και ένα ακόμα μέλος της συμμορίας.

Συνολικά οι αρχές, που προχώρησαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πέρασαν χειροπέδες σε οκτώ άνδρες από την Ελλάδα και την Αλβανία, οι οποίοι παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή. Στην κατοχή τους, βρέθηκε πλήθος οπλισμού.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE