Μητσοτάκης | Παραδίδονται στην κυκλοφορία 42,5 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας – Κλείνουμε τις εκκρεμότητες από το παρελθόν

Share on:

Στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «ο δρόμος έχει τεράστια αναπτυξιακή σημασία».


«Παραδίδουμε στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα ενός πολύ σημαντικού δρόμου. Αποτελούσε ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, το οποίο επιτέλους ολοκληρώθηκε. Δίνεται προσβασιμότητα για ένα τόσο όμορφο και δοκιμασμένο κομμάτι της πατρίδας μας. Ο δρόμος έχει τεράστια αναπτυξιακή σημασία», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα, δοκιμάστηκε στην οικονομική κρίση, έφτασε να είναι κολοβό, με το νότιο τμήμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και το βόρειο να βρίσκεται σε χρηματοδοτικό κενό, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Τα έργα αυτά δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς τη χρηματοδοτική υποστήριξη της Ε.Ε., σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας τη σημασία των δύο χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε., του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση αυτών των έργων είναι μία συνεχής διαδικασία. Κλείνουμε τις εκκρεμότητες από το παρελθόν», πρόσθεσε.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες έβαλαν ένα λιθαράκι για να φθάσουμε σε αυτή την ευτυχή κατάληξη και, φυσικά, την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ανυπομονώ κι εγώ να διατρέξω για πρώτη φορά αυτόν τον δρόμο, ώστε να αιφνιδιασθούμε ευχάριστα για την ταχύτητα με την οποία θα φθάνουμε στον προορισμό μας και για το πόσο εντυπωσιακά είναι αυτά τα έργα υποδομής.

Σε λίγο καιρό, θα θεωρούμε δεδομένο και αυτόν τον δρόμο. Καλορίζικος και ασφαλής ο νέος δρόμος», συμπλήρωσε.

«Να θυμόμαστε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα αυτά χρειάστηκαν πολλή προσπάθεια για να γίνουν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση για την αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Ειδικότερα, σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα νέα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα (18,5 χλμ) και Τρίκαλα-Καλαμπάκα (25 χλμ), από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Έτσι, με την παράδοση των δύο νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα το βράδυ συνολικά 136 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, από τον κόμβο Καρπενησίου έξω από τη Λαμία έως και τον ανισόπεδο κόμβο Καλαμπάκας, μειώνοντας τον χρόνο της διαδρομής από την πρωτεύουσα μέχρι και τα Μετέωρα.


Ο αυτοκινητόδρομος συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα

Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας είναι ένα έργο το οποίο κατασκευάζει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Έχει συνολικό μήκος 182,1 χλμ. και είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ ευρώ περίπου.

Διαθέτει, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, την αναγκαία χωρητικότητα ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συν Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, συνδέοντας ουσιαστικά την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Οδού, ότι υπό κατασκευή βρίσκονται και τα τελευταία 46 χλμ. του αυτοκινητόδρομου που θα ξεκινούν από τον ανισόπεδο κόμβο Καλαμπάκας και θα φτάνουν έως και την Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών.

Στα 136 χλμ., στη διάθεση κάθε οδηγού βρίσκονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας της Κεντρικής Οδού, όπως:

– 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

– 4ψήφιος αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργίας, 1075

– Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

– Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE