Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου | Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές με έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια

Share on:

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε αρχικά: «Καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και υλοποίησης εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνηση μας είχε δεσμευτεί προεκλογικά, η προσοχή μας έρχεται πάλι στα θέματα της καθημερινότητας».

«Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένο και ότι σταματούμε την προσπάθειά μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Οι παρεμβάσεις του υπουργείου ανάπτυξης έχουν προκαλέσει αισθητές μειώσεις στις τιμές όπως για παράδειγμα στο βρεφικό γάλα όπου πλέον οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%. Δεν πρόκειται να δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία ελληνικών νοικοκυριών», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για αυτό τα πρόστιμα είναι αυστηρά και θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την αγορά ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλες οι εταιρίες ανεξαρτήτως πόσο μεγάλες είναι θα τηρούν το νόμο», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι γίνονται «σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να μπορούμε να πούμε ότι βήμα βήμα χτίζουμε το ΕΣΥ που όλοι προσδοκούμε».

«Είναι μια συνεχής προσπάθεια. Επίσης, είναι σημαντικοί οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου συστήματος υγείας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μητσοτάκης: «Σημαντικοί οι πόροι»

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είναι σημαντικό να επισημαίνουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού πόσο σημαντικοί είναι οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης».

«Θα ήθελα να σταθώ και στα θέματα της ασφάλειας και την εικόνα που υπάρχει στα πανεπιστήμια. όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε στη συνέχεια.

«Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σακελλαροπούλου: Τι είπε για την Υγεία

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Το θέμα της Δημόσιας Υγείας είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην υγεία. Να ενισχύεται η δημόσια υγεία».

«Παρακολουθώ τις κινήσεις για την ακρίβεια, όσο λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχει και συμμόρφωση. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Δημοκρατίας να εφαρμόζεται η νομιμότητα. Ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τις δημοκρατικής δυνάμεις», συμπλήρωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE