Μητσοτάκης | Οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή 

Share on:

Nα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα την Κυριακή, χωρίς να θεωρούν ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή Σήμερα, στον ΣΚΑΪ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν την ψήφο τους, να γνωρίζουν τι θα πάρουν την επόμενη ημέρα, ενώ επανέλαβε ότι κάποιοι προσπάθησαν εμφανιστούν ως οι μοναδικοί πατριώτες στη χώρα.

Ο κ. Μησοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ασφαλή πλειοψηφία για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρτόγραμμά της την επόμενη τετραετία, ότι δεν υπάρχει αμετακίνητος υπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα είναι υπουργικό δουλειά και αποτελέσματος.

Προανήγγειλε ότι θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στον χώρο της υγείας, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει μια συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο και σημείωσε ότι αν γίνει μια τέτοια συνάντηση θα του θέσει το θέμα των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ξαναβρεθούμε ως τις αρχές Αυγούστου.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί

Σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσω να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη και να μην εγκαταλείψουν την κάλπη για την παραλία θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα θα προεξοφληθεί

Η κάλπη είναι άδεια, το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται, πρέπει να την ξαναγεμίσουν οι κάλπες

Να πάνε όλοι οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες, κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι

Να σκεφτούν οι πολίτες την ψήφο τους, να γνωρίζουν τι θα πάρουν την επόμενη ημέρα. 

Ζητάμε μια ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία δεν χρειαζόμαστε κατ ανάγκη κάτι παραπάνω. Δεν θα ήθελα μια πλειοψηφία του ενός βουλευτή – Είχαμε 156 βουλευτές, θέλουμε ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα.

Δεν θέλω να υπάρξουν σημάδια αλαζονείας, δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη τόσο πιο πολύ πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά.

Το επόμενο υπουργικό θα είναι υπουργικό δουλειά και αποτελέσματος.

Το rotation στο υπουργικό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο να παίξουν βασικοί. Αλλά δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσγειωμένος αν και έχω υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι.

Το πρώτο μας νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, το οποίο μπορεί να έχει ψηφιστεί και πριν από τις διακοπές ή αμέσως μετά

Για το σύστημα υγείας: θα μπορούσα να πω ‘δέσαμε το γάιδαρό μας και να πάμε χαλαρά. Δεν μου ταιριάζει αυτό. Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία αλμάτων για τη χώρα που ενίοτε σημαίνει ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και νοοτροπίες. Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα. Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό. Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς.

Αυξήσεις 25% στον ιδιωτικό τομέα: είναι η εκτίμησή μας, προφανώς δεν νομοθετούμε. Βλέπουμε πως υπάρχει μια μέση αύξηση στους μισθούς, η ανεργία πέφτει, οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους και τους λέμε πληρώστε παραπάνω, γίνονται επενδύσεις σε πόλεις περιφερειακές με καλά δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχουν συμβάσεις.

Μεγάλη προτεραιότητα η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: ηλεκτρονικές συναλλαγές, δυνατότητα της ΑΑΔΕ να χρησιμοποιεί τα big data για στοχευμένους ελέγχους. Το κράτος όταν θέλει μπορεί να εφαρμόσει το νόμο

Εφαρμόσαμε το νόμο στη Μύκονο που ήταν η αρχή. Κατεδαφίσεις θα γίνουν και σε άλλα νησιά. Παραλίες αποδόθηκαν στους πολίτες. Θα στείλουμε το μήνυμα ότι ο νόμος ισχύει για όλους και πρωτίστως για τους ισχυρούς.

Εξοπλισμοί – Ερντογάν: Θα τον ευχαριστήσω για τη συμβουλή που μου δίνει να σταματήσω τους εξοπλισμούς και θα συνεχίσω την πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων. Δεν έχει καμία δουλειά ο Ερντογάν να υποδεικνύει στην Ελλάδα πώς θα κινηθεί στα εξοπλιστικά. Εκτιμώ ότι μια συνάντηση μπορεί να γίνει με τον Ερντογάν. 

Θα θέσω το θέμα της Ροδόπης στον Ερντογάν, να σταματήσει το τουρκικό προξενείο να παρεμβαίνει και να λέει στους Έλληνες πολίτες τι θα ψηφίσουν. η μειονότητα είναι μουσουλμανική, θα δώσω αγώνα να νιώθουν ότι απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή στη ζωή ανεξαρτήτως από το τι θα ψηφίσουν την Κυριακή. Υπάρχει σχέδιο για περιοχή που ο σύριζα δεν το ψήφισε. Λυπάμαι που δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τολμούν να το κάνουν γιατί παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο. Ως εδώ με τις παρεμβάσεις και ειδικά στην εκλογική διαδικασία. Ο κίνδυνος είναι την επόμενη μέρα να πουν ότι εκπροσωπούν την τουρκική μειονότητα.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, ή είναι απλά άσχετοι, ας μη μιλάνε καλύτερα για τα θέματα αυτά. Ακούγοντας τον Γιώργο Τσίπρα ήταν σαν να ακούω τον Ερντογάν.

Θεωρώ ότι μάλλον θα έχουμε μια περίοδο ηρεμίας. Έχει αποφύγει η Τουρκία τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Μπορούμε να πάμε σε περιβάλλον αποκλιμάκωσης χωρίς να έχουμε λύσει την κεντρική μας διαφορά.

Το tiktok δεν πρόκειται να κλείσει μετά τις εκλογές, θα είναι ένα ακόμη εργαλείο που θα χρησιμοποιούμε στην επαφή μας με τους πολίτες. 

Έφερα την Ελλάδα να είναι μια κανονική χώρα να σταματήσουμε να είμαστε ουραγοί. πληρώνουμε ακόμη βαρύ τίμημα από τη 10ετη κρίση. Προτεραιότητά μου είναι η μείωση των ανισοτήτων και η βελτίωση εισοδήματών. Θέλω να μπορεί ο πολίτης να τα βγάζει πέρα χωρίς άγχος. Η δημόσια παιδεία έχει σημασία για εμένα και εστιάζω στις περιπτώσεις ακραίας φτώχιας. Για μένα αυτό είναι το όραμά μου μαζί με την πράσινη και ψηφιακή ατζέντα.

Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξω συναίνεση. Δεν κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τι έγινε στις 21 Μαΐου, επιμένουν σε τοξικότητα και στα fake news. Στη διακαναλική του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα 49 φορές, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Δική μου υποχρέωση είναι να ξεκαθαρίσω ότι είμαι πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες.

Να διαμορφώσουμε συναινέσειςΕλπίζω ότι και ο κ. Ανδρουλάκης θα σταματήσει την οριακά παιδιάστικη άρνηση να συναντηθεί μαζί μου.  
Δεν είναι δικό μου θέμα τι θα γίνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέστη ήττα ο πολακισμός και η πολιτική των προσωπικών επιθέσεων, υπήρξε όμως και ήττα ιδεών. Οι δικές μας ιδέες αποδείχτηκαν κυρίαρχες στην ελληνική κοινωνία.

Πηγή: skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE