Μητσοτάκης | Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες – Παραμένουμε σε επιφυλακή

Share on:

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

Τα βασικά σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Δοκιμασία πρωτοφανούς καύσωνα και μία σκληρή δοκιμασία για τους πολίτες, ειδικά στη Ρόδο, είναι μία δοκιμασία και για τον κρατικό μηχανισμό που μάχεται 24/7.
Οπως είπα και στη Βουλή μπορεί τώρα να διαθέτουμε περισσότερα μέσα, έμψυχο δυναμικό, όμως οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης θα γίνουν χειρότερα και όχι καλύτερα, με ξηρασία και ισχυρούς ανέμους που κάνουν πολύ δύσκολη την κατάσβεση. Θα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ομως δεν είχαμε κάποια απώλεια. Οι εκκενώσεις περιοχών και οι απομακρύνσεις των πολιτών έγιναν ομαλά. Στη Ρόδο απομακρύνθηκαν σχεδόν 20.000 τουρίστες.
Να ευχαριστήσω τους Πυροσβέστες την αστυνομία και όλες τις δυνάμεις, αλλά και τους εθελοντές για την αυταπάρνηση τους. Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, ειδικά έως και την Πέμπτη, γι αυτό θα είμαστε όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή.

Σήμερα θα ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο για τους απόδημους Ελληνες, οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές χωρίς εμπόδια. Η πρώτη ευκαιρία του νέου συστήματος θα γίνει στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Αύριο ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ουσιαστικά υλοποιούμε το 50% των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόσθετο αφορολόγητο με 1.000 για πάνω από 12 εκατ. πολίτες με παιδιά, νέα μείωση 10% ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους. Επέκταση του market pass για τους επόμενους μήνες. 150 ευρώ για τοπυς νέους για δράσεις πολιτισμού και ταξίδια και το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών για παραπλανητικές διαφημίσεις. Θα είμαστε αμείλικτοι σε αυτά.
Μεγάλη έμφαση στην προστασία των εργαζόμενων. Το υπουργείο Εργασίας έχει πολύ δουλειά ειδικά για τις ημέρες του καύσωνα. Αποδείξαμε ότι η παραβίαση των όρων θα επισύρει πολλά υψηλά πρόστιμα. Η πολιτεία ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων.

Το επόμενο θέμα θα είναι ο ετήσιος προγραμματισμός των προσλήψεων. Θα ξεπεράσουν τις 16.000. Φέτος η προτεραιότητά μας θα είναι η Υγεία. Γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη του ΕΚΑΒ. Περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίου θα αντληθούν από το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Επιλογές νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


Πηγή: iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE