Μητσοτάκης | Καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, οι στόχοι της κυβέρνησης

Share on:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους νέους υπουργούς. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα της νέας κυβερνητικής θητείας, ενώ ευχήθηκε “γερό στομάχι” σε όλους, γιατί όπως είπε, “θα το χρειαστούμε”.

Τόνισε ότι η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται στο “φως” μια μεγάλης εκλογικής νίκης, χωρίς προηγούμενο “γιατί δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα κόμματος να κατακτά δεύτερη τετραετία με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους. Χωρίς προηγούμενο είναι όμως και οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε“.

“Οι Ελληνίδες και Έλληνες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις και διχαστικές πολιτικές, εγκρίνοντας με πρωτοφανή ωριμότητα συμπεριφορές που οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Δεν ξεχνώ ότι ο τόπος θα είχε ήδη μια αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον Μάιο αν δεν μεσολαβούσε η περιπέτεια της απλής αναλογικής, ένα εξαιρετικά αρνητικό πείραμα” τόνισε κάνοντας αναφορά στη μεγάλη αποχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

“Πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή ίσως προκαλούν πολιτική κακοφωνία. Η Δημοκρατία όμως ξέρει να αυτοπροστατεύεται” είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις 4 γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, ένα καλύτερο κράτος, μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης στους μπλε φακέλους που δόθηκαν στους υπουργούς και περιλαμβάνουν 120 μεταρρυθμίσεις, ενώ υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις επισκέψεις του σε όλα τα υπουργεία, αρχής γενομένης από σήμερα το απόγευμα, που θα βρεθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «έχουμε αποδείξει ότι μόνο εμείς μπορούμε να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος».

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE