Μητσοτάκης για Εκκλησία και Ιερώνυμο | «Η συνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει στενή»

Share on:

Ησυνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει στενή», τόνισε αναφερόμενος στην Εκκλησία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σημείωσε για τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία ότι «η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε ότι «μπαίνοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ». Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο «για το σπουδαίο και κοινωνικό έργο της εκκλησίας».

Πρόσθεσε, δε, ότι «προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές». Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςκαι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν στον παιδικό σταθμό – Νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», στο Δήλεσι Βοιωτίας.

mitsotakis ieronymos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αρχιεπίσκοπο βρέθηκαν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στη συνέχεια στον Παιδικό Σταθμό «Ζωοδόχος Πηγή», ενώ θα ολοκληρώσουν τις κοινές επισκέψεις τους με την παρουσία τους στο Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος».

«Άγιες μέρες είναι και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιερώνυμος πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για τις παγωμένες σχέσεις του Μαξίμου με την εκκλησία.

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Mitsotakis ieronymos

«Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», συμπλήρωσε.

Ιερώνυμος: «Υπάρχει διαφορά»

«Υπάρχει ο λόγος του θεού. Η εκκλησία λέει “δεν κάνω διακρίσεις”. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός», σημείωσε.

«Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Έχουμε σταθερές γραμμές: Τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Ιερώνυμος.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πως μπορούμε να τα πάμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Ιερώνυμος: «Δεν ταυτίζομαι»

«Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο και άλλος μπορεί να έχει της απόψεις του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», σημείωσε στη συνέχεια.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία. Πάντα κινούμαστε με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού», είπε επίσης, μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος.

Ανακοίνωση εξεδώσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τη δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι στην Εκκλησία «δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός».

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Βελόπουλος: Το σχόλιο για Ιερώνυμο

«Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε ότι «δυστυχώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE