Μητσοτάκης από τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας στο Τζάνειο | “Οραματιζόμαστε μια Δημόσια Υγεία με ποιοτικές υποδομές”

Share on:

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ταχύτητα με την οποία υλοποιείται το σημαντικό έργο ανακατασκευής του Τζάνειου, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή των εγκαινίων νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Πρόσθεσε ότι είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960.

«Όσοι εργάζεστε και έχετε νοσηλευτεί γνωρίζετε την κατάσταση η οποία δυστυχώς επικρατούσε[…] Και βέβαια μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με θαλάμους οι οποίοι πια έχουν τουαλέτες έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας σε ένα νοσοκομείο που είναι τόσο ταυτισμένο με την πόλη του Πειραιά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να τονίσω ότι οι πόροι που αξιοποιήθηκαν για την ανακατασκευή του Τζάνειου προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θέλω να ευχαριστήσω το ΤΑΙΠΕΔ ως φορέα υλοποίησης για την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία δρομολογεί σημαντικά έργα τα οποία μόνο στα νοσοκομεία μας ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ» σημείωσε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. «Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και μέσα από αυτούς υλοποιούμε έργα τα οποία χρόνιζαν πολύ καιρό για την αναβάθμιση συνολικά της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ» υπογράμμισε ενώ συνεχάρη τους εργαζομένους στο νοσοκομείο διότι όπως είπε «δεν είναι εύκολο να προχωράς σε μια τέτοια παρέμβαση με το νοσοκομείο εν κινήσει, να λειτουργεί δηλαδή. Το ίδιο θα συμβεί και με τα τμήματα επειγόντων περιστατικών οπότε σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας και την κατανόησή σας. Αλλά κι εσείς βλέπετε τα αποτελέσματα αυτής της παρέμβασης: καλύτερες συνθήκες εργασίας για εσάς και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς[…]».

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE