Μητσοτάκης από Μυτιλήνη | Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τη χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται

Share on:

Στην εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι με το έργο ο χρόνος που θα απαιτείται για τη μετακίνηση από την Καλλονή στο Σίγρι μειώνεται κατά το ήμισυ (από 1 ώρα και 20 λεπτά σε 40 λεπτά) και βελτιώνεται σημαντικά η προσβασιμότητα στο λιμάνι Σιγρίου.

«Είχαμε πει ότι θα κάνουμε την χώρα εργοτάξιο και τώρα τα έργα παραδίδονται» ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι με αυτό «σπάει πια η απομόνωση της Λέσβου και απεγκλωβίζονται αναπτυξιακές προοπτικές».

Όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έργο αυτό συμβάλλει και στην επίτευξη του εθνικού στόχου για μείωση των θυμάτων από τροχαία. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εργα που δρομολογήθηκαν εδώ και 10ετιες υλοποιούνται από αυτή την κυβέρνηση».

«Είναι ακριβές ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ή η μόνη χώρα που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με απτά αποτελέσματα με συνεργασία και με τις τουρκικές αρχές» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε «η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία έχει αποτελέσματα στην καθημερινότητά σας, εσείς βλέπετε άμεσα το αποτέλεσμα. Η πολιτική προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα με μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επερχόμενες ευρωεκλογές λέγοντας ότι «το έργο αυτό υλιποιείται με ευρωπαϊκούς πόρους και καθώς έχουμε ευρωεκλογές σε λίγες εβδομάδες ας σκεφτούμε ποιο είνια το πολιτικό κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει στην Ευρώπη πόρους που αλλάζουν τη ζωή σας είτε αυτό αφορά τη διευκόλυνση της βίζας. Δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί αυτή η διευκόλυνση αν η χώρα δεν είχε βελτίωσει τη διεθνής της αξιοπιστία».

Με πληροφορίες της ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE