Μετά τους Διοικητές Νοσοκομείων έρχονται οι μάνατζερ – Τα καθήκοντα και οι προτεραιότητες

Share on:

Μετά τους Διοικητές Νοσοκομείων, έρχονται οι μάνατζερ στα δημόσια νοσοκομεία από τον ιδιωτικό τομέα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την ολοκλήρωση της θητείας για τους σημερινούς Διοικητές Νοσοκομείων, αναμένεται να προωθήσει τους μάνατζερ στο ΕΣΥ οι οποίοι θα επιλέγονται με αξιοκρατικά κριτήρια.

Εξάλλου στο πνεύμα αυτό θα κινείται και ο νέος νόμος από το υπουργείο Εσωτερικών ο οποίος θα προβλέπει την προκήρυξη των θέσεων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων αλλά και σε άλλους Οργανισμούς και φορείς, χωρίς ρουσφέτι…

Κάτι όμως για το οποίο έδινε διαβεβαιώσεις η κυβέρνηση και το 2019 στον τότε διορισμό των Διοικητών. Κατέληξε όμως να διορίζει …υπερήλικες και πρόσωπα μη σχετικά με το μάνατζμεντ, αλλά με βασικά προσόντα τα κομματικά “γαλόνια“.

Να υπενθυμιστεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι για Διοικητές Νοσοκομείων ή επικεφαλής σε μεγάλους Οργανισμούς, δεν θα επιλεγούν μη εκλεγέντες πολιτευτές.

Πώς θα γίνει η τοποθέτησή τους
Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, οι υποψήφιοι σε πρώτη φάση θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να αξιολογηθούν τα τυπικά τους προσόντα όπως, σπουδές, προϋπηρεσία, μεταπτυχιακό κτλ.

Μάλιστα εάν δεν διαθέτουν τα βασικά στοιχεία, όπως σχετικά πτυχία με το μάνατζμεντ και τη Διοίκηση, ή αν δεν θα έχουν και πολύχρονη εμπειρία, θα κόβονται από τη διαδικασία.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, με βάση τις ίδιες πληροφορίες θα ακολουθήσει γραπτός διαγωνισμός στα πρότυπα του ΑΣΕΠ.

Στην τελική φάση θα πραγματοποιείται και προσωπική συνέντευξη πριν την τελική επιλογή γεγονός όμως που αφήνει ένα «παράθυρο» για παράκαμψη της διαδικασίας.

Προτεραιότητες για τους Διοικητές Νοσοκομείων 
Η λίστα υποχρεώσεων, πέραν από τους υγειονομικούς δείκτες, θα περιλαμβάνει δημοσιονομικούς στόχους και αύξηση εσόδων με αξιοποίηση των καταστημάτων εντός των δομών των υπουργείων ή με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ταυτόχρονα όμως οι νυν Διοικητές Νοσοκομείων για να παραμείνουν στο σύστημα και να ανανεωθούν οι θητείες τους, θα πρέπει να υποβάλουν και εκείνοι την αίτησή τους στη νέα διαδικασία.

Βέβαια θα έχουν κάποιες διευκολύνσεις στη διαδικασία της αξιολόγησης, αφού θα έχουν ήδη υπηρετήσει στα νοσοκομεία. Πάντως η αξιολόγησή τους θα αφορά τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου που ήλεγχαν, τον τρόπο εξυπηρέτησης των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, το ποσοστό της επανεισαγωγής των πασχόντων, καθώς και μεταξύ άλλων τα οικονομικά δεδομένα.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Πηγή: healthreport.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE