Μεντιλίμπαρ | Μπήκε σ’ να κλειστό κλαμπ τεσσάρων προπονητών

Share on:

Οι Ερυθρόλευκοι κατατρόπωσαν για δεύτερη φορά την Άστον Βίλα (2-0) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό του Conference League, στις 29 Μαΐου στη Ν.Φιλαδέλφεια, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα.

Ο Βάσκος τεχνικός άλλωστε θα δώσει το “παρών” σε δεύτερο σερί τελικό, αφού πέρυσι κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη. Μόλις τέσσερις ακόμη προπονητές έχουν παίξει σε δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς με διαφορετικές ομάδες στο παρελθόν.

Ο λόγος για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον που πήρε το Κύπελλο UEFA με την Γκέτεμποργκ το 1982, ενώ την επόμενη χρονιά ηττήθηκε στον τελικό ως προπονητής της Μπενφίκα. Έπειτα ο πρώην τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ  που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1999 με την Μαγιόρκα και του Champions League το 2000 με την Βαλένθια, αλλά ηττήθηκε και στους δύο.
Ο Αργεντινός πάντως πήγε και σε τρίτο σερί τελικό το 2001, ξανά με την Βαλένθια στο Champions League, όπου ηττήθηκε εκ νέου.

Ακολούθησε ο Ράφα Μπενίτεθ που κατέκτησε το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια το 2004 κι ένα χρόνο μετά πήρε και το Champions League με τη Λίβερπουλ. Τελευταίος -πριν τον Μεντιλίμπαρ- ήταν ο Τόμας Τούχελ που το 2020 έφτασε στον τελικό του Champions League με την Παρί και ηττήθηκε από την Μπάγερν, αλλά το 2021 κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο με την Τσέλσι.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE