Μεγάλη φωτιά σε κτήριο στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Share on:

Μεγάλης έκτασης φωτιά ξέσπασε λίγο νωρίτερα στο κτήριο όπου στεγάζονται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο. Εγκλωβισμένοι βρίσκονται τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονται στον έκτο όροφο.


Μαύροι καπνοί σηκώθηκαν από την φωτιά και είναι ορατοί από πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 15:00, και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ξεκίνησε από μονάδα κλιματιστικού, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πυροσβεστική.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Η έκταση της φωτιάς όμως ήταν τεράστια και χρειάστηκαν επιπλέον ενισχύσεις. Πλέον στο σημείο έχουν σπεύσει οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 28 πυροσβέστες. Επιπλέον, μετέβησαν στο σημείο τρία ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους, ενώ έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

https://www.youtube.com/watch?v=5RDiYmWgs90&t=11s


Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου γνωστοποίησε ότι όλα τα άτομα που βρίσκονταν στο κτήριο απεγκλωβίστηκαν και η φωτιά έχει σβήσει. Τρία άτομα που έσπευσαν στην ταράτσα του κτιρίου, απομακρύνθηκαν με μικρά αναπνευστικά προβλήματα.

Εγκλωβισμένοι άνθρωποι τα κατάφεραν στο τσακ

Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους αλλά και την ανακούφιση που σώθηκαν από την πύρινη κόλαση, κατεβαίνουν από τα φλεγόμενα κτίρια άτομα που είχαν εγκλωβιστεί.

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στα κτίρια με τη συνδρομή γερανοφόρου, άτομα που ήταν εντός όταν ξέσπασε η φωτιά βγαίνουν σώοι και αβλαβείς, αγκαλιάζονται με τους δικούς τους ανθρώπους και λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο σημείο.

https://www.youtube.com/watch?v=UbpnEFuahOo&t=2s

Πηγή:Prwtothema


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE