Άλμα σε πετρέλαιο και χρυσό μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Share on:

Πολύ μεγάλη αύξηση στην διεθνή τιμή του πετρελαίου καταγράφεται στις αγορές μετά τις πληροφορίες για εκρήξεις στην Συρία. Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 4,34% στα 86 δολάρια το βαρέλι αμέσως μετά την κυκλοφορία των πρώτων πληροφοριών ενώ το πετρέλαιο τύπου μπρεντ καταγράφει άνοδο 4,35% ξεπερνώντας και πάλι τα 90 δολάρια το βαρέλι. Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί η τιμή του έφτανε στα 90,7 δολάρια.

Σε απογείωση ο χρυσός

Η τιμή του χρυσού προσεγγίζει νέο ιστορικό ρεκόρ, πάνω από τα 2.400 δολάρια η ουγκιά.

Ο χρυσός λειτουργεί παραδοσιακά ως καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας και κρίσης. Οι γεωπολιτικές εντάσεις των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο σε αλλεπάλληλα ρεκόρ. Πλέον ακόμη και το φράγμα των 3.000 δολαρίων δεν φαίνεται απροσπέλαστο.

Κοκκινίζουν τα ταμπλό των χρηματιστηρίων

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Τόκιο, Χονγκ Κονγκ και Σεούλ βρίσκονται σε τροχιά πτώσης. Οι επενδυτές είχαν επιδείξει αξιοσημείωτη ψυχραιμία τις προηγούμενες ημέρες.

Μένει να φανεί πόσο ισχυρός και κυρίως τι διάρκεια θα έχει ο αντίκτυπος από την αντεπίθεση του Ισραήλ. Τα futures δείχνουν ότι και οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν σε λίγες ώρες στο κόκκινο.

www.ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE