Matthew Perry| «Παραλίγο να πεθάνω από τα οπιοειδή, έμεινα δύο εβδομάδες σε κώμα»

Share on:

Ο Μάθιου Πέρι, ο οποίος έγινε γνωστός και αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στη δημοφιλή κωμική σειρά «Φιλαράκια», δήλωσε έτοιμος να μοιραστεί με τον κόσμο την ιστορία της ζωής του και συγκεκριμένα να κάνει αποκαλύψεις σχετικά με εκείνες τις σκοτεινές περιόδους που έζησε, που λίγο έλειψε να του στοιχίσουν και την ίδια του τη ζωή. Φιλοδοξώντας να διαδώσει ένα μήνυμα γεμάτο ελπίδα, αναφέρθηκε στη δυσκολότερη περίοδο που έχει βιώσει και στις εξαρτήσεις του από το αλκοόλ και τα οπιοειδή.

Ο 53χρονος ηθοποιός με αφορμή το βιβλίο με τα απομνημονεύματά του που φέρει τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου, μίλησε για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.

«Ηθελα να μιλήσω όταν πλέον θα ένιωθα σίγουρος για τον εαυτό μου. Επρεπε να περιμένω μέχρι να είμαι εντελώς απεξαρτημένος και μακριά από την “ασθένεια” του αλκοολισμού, για να τα γράψω όλα. Με ενδιέφερε τα δικά μου βιώματα να βοηθήσουν κι άλλους ανθρώπους» ανέφερε στο περιοδικό People. Στην έναρξη του βιβλίου του αναφέρει μάλιστα ότι πριν από λίγα χρόνια και συγκεκριμένα όταν ήταν 49 ετών, παραλίγο να πεθάνει.

Αναγνωρίζοντας δημοσίως εκείνη την εποχή ότι υπέφερε από γαστρεντερική διάτρηση, ο ηθοποιός είχε πραγματικά περάσει εβδομάδες παλεύοντας για τη ζωή του μετά την έκρηξη του παχέος εντέρου του από υπερβολική χρήση οπιοειδών. Πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε μήνες στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες. «Με είχαν σε μηχάνημα ECMO που υποκαθιστά την καρδιακή και την αναπνευστική λειτουργία. Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω» υπογράμμισε ο ηθοποιός.

Ο εθισμός άρχισε την περίοδο που έπαιζε στα «Φιλαράκια»

Ο εθισμός άρχισε την περιόδο που έπαιζε στα «Φιλαράκια»

Αν και ο ηθοποιός προσπαθούσε να κρύβει την κατάστασή του και να κρατά τις εξαρτήσεις του επτασφράγιστο μυστικό, οι δραματικές εικόνες που τον παρουσίαζαν καταβεβλημένο, δεν άργησαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η εικόνα του Μάθιου Πέρι κάθε χρόνο έδειχνε να χάνεται ανάμεσα στις εξαρτήσεις και την κατανάλωση οπιοειδών, ενώ όπως επεσήμανε έπαιρνε 55 χάπια την ημέρα: «Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Αν ερχόταν η αστυνομία στο σπίτι μου και έλεγε, “Αν πιεις απόψε, θα σε πάμε φυλακή”, θα άρχιζα να μαζεύω τα πράγματά μου. Δεν μπορούσα να σταματήσω, γιατί η ασθένεια και ο εθισμός είναι προοδευτική. Έτσι όσο μεγαλώνεις γίνεται όλο και χειρότερο».

Οι φίλοι του και συμπρωταγωνιστές του από τα «Φιλαράκια», όπως λέει, έδειξαν κατανόηση και υπομονή με το σκοτεινό του ταξίδι: «Είναι σαν τους πιγκουίνους. Οι πιγκουίνοι, στη φύση, όταν κάποιος είναι άρρωστος ή όταν κάποιος είναι τραυματισμένος, οι άλλοι πιγκουίνοι τον περιβάλλουν και τον στηρίζουν. Περπατούν γύρω του, μέχρι ο πιγκουίνος να μπορέσει να περπατήσει μόνος του. Κάπως έτσι έκαναν και οι άλλοι ηθοποιοί για μένα».

Ο Μάθιου Πέρι μιλώντας ανοιχτά για όσα τον βασάνιζαν τα τελευταία χρόνια, εξομολογήθηκε ότι έχει πάει 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης και πλέον γνωρίζει πώς να παραμείνει νηφάλιος. Επίσης τόνισε πως έχει κάνει 14 χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι του μέχρι στιγμής. «Είναι πολλές οι υπενθυμίσεις για να παραμείνω νηφάλιος. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να κοιτάξω το σώμα μου».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE